Kylmäsavulohimunakas
- Ruokavalio: Gluteeniton
4:lle hengelle
- 12 munaa
- 200 g kylmäsavulohta siivuina
- 12 rkl kermaa
- suolaa ja valkopippuria
- nokare voita
Valmistusohje
Riko munat kulhoon ja lisää joukkoon kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Riko munakasmassan rakenne lastalla, älä vatkaa. Massasta tulee neljä isoa munakasta.
Paista munakkaat yksi kerrallaan. Lämmitä pannu kuumaksi ja laita siihen nokare voita. Anna voin ruskistua hieman ja lisää munakasmassa pannulle kokoajan sekoittaen lastalla.
Kun munakas on pinnalta hyytynyt, mutta vielä kostea, levitä päälle kylmäsavulohen siivuja. Taita munakas puoliksi ja tarjoile heti tillisämpylöiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti