Kylmäsavulohilaatikko ja inkivääri-hölskykurkut

11.3.2014. Makuja-ohjelmassa kokkaa tällä viikolla Teresa Välimäki.

Kylmäsavulohilaatikko

  • 600 g kiinteää perunaa
  • 250-300 g kylmäsavulohta
  • 2 dl kermaa
  • 2 tl Dijon-sinappia
  • 1 nippu tuoretta tilliä
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • parmesaaniraastetta
  • suolaa
  • mustapippuria

pinnalle

  • parmesaaniraastetta
  • tuoretta tilliä

Inkiväärillä maustetut hölskykurkut

  • 1 pieni kurkku
  • 0,5 dl väkiviinaetikkaa
  • 0,5 dl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • ripaus suolaa
  • 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

Kylmäsavulohilaatikko:

Kuori ja viipaloi perunat. Voitele uunivuoka tai vuoraa vuoka leivinpaperilla. Asettele puolet perunaviipaleista vuoan pohjalle ja päälle kylmäsavulohiviipaleet sekä parmesaaniraastetta. Lisää loput perunat. Vatkaa kerma, Dijon-sinappi, hienonnettu tilli sekä sitruunan mehu ja kuori sekaisin. Mausta suolalla ja mustapippurilla makusi mukaan.

Kaada kermaseos vuokaan. Ripottele pinnalle loput parmesaaniraasteesta sekä hienonnettu tilli. Paista 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Anna levähtää hetki folion alla.

Inkiväärillä maustetut hölskykurkut:

Pese ja viipaloi kurkku ja sekoita joukkoon muut ainekset. Hölskytä kannen alla maut sekaisin ja anna maustua vähintään 15 minuuttia. Tarjoile lohilaatikon kaverina.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja