Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kylmäsavulohilaatikko ja inkivääri-hölskykurkut

8:12Teresa Välimäen kylmäsavulohilaatikko
Julkaistu 11.03.2014 07:36

11.3.2014. Makuja-ohjelmassa kokkaa tällä viikolla Teresa Välimäki.

Kylmäsavulohilaatikko

  • 600 g kiinteää perunaa
  • 250-300 g kylmäsavulohta
  • 2 dl kermaa
  • 2 tl Dijon-sinappia
  • 1 nippu tuoretta tilliä
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • parmesaaniraastetta
  • suolaa
  • mustapippuria

pinnalle

  • parmesaaniraastetta
  • tuoretta tilliä

Inkiväärillä maustetut hölskykurkut

  • 1 pieni kurkku
  • 0,5 dl väkiviinaetikkaa
  • 0,5 dl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • ripaus suolaa
  • 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

Kylmäsavulohilaatikko:

Kuori ja viipaloi perunat. Voitele uunivuoka tai vuoraa vuoka leivinpaperilla. Asettele puolet perunaviipaleista vuoan pohjalle ja päälle kylmäsavulohiviipaleet sekä parmesaaniraastetta. Lisää loput perunat. Vatkaa kerma, Dijon-sinappi, hienonnettu tilli sekä sitruunan mehu ja kuori sekaisin. Mausta suolalla ja mustapippurilla makusi mukaan.

Kaada kermaseos vuokaan. Ripottele pinnalle loput parmesaaniraasteesta sekä hienonnettu tilli. Paista 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Anna levähtää hetki folion alla.

Inkiväärillä maustetut hölskykurkut:

Pese ja viipaloi kurkku ja sekoita joukkoon muut ainekset. Hölskytä kannen alla maut sekaisin ja anna maustua vähintään 15 minuuttia. Tarjoile lohilaatikon kaverina.

Lisää aiheesta:

Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen peruna-ruusukaalimunakas espanjalaiseen tapaan ja rapeaa kalaaPonzu-kevätsipulimarinoitua lohta ja fenkoli-perunasalaatti, grillattua sitruunaa HärkismoussakaKatkarapu- ja kaprispäällysteiset uudet perunatUunikuutiot ja tartarkastikePerunasalaattia kolmella kielellä
LohilaatikkoMakuja ja ElämääPäivän reseptiTeresa VälimäkiAjankohtaistaPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohilaatikko
  • 11.10.202113:16
    Kaappaus keittiössä

    Kermainen lohi-perunalaatikko Kari Aihisen tapaan

  • 30.03.202010:43
    Kala

    Kari Aihisen helppo lohilaatikko

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Graavilohilaatikko

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Suosikkivuoka lohesta

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lohipaistos