11.3.2014. Makuja-ohjelmassa kokkaa tällä viikolla Teresa Välimäki.
Kylmäsavulohilaatikko
- 600 g kiinteää perunaa
- 250-300 g kylmäsavulohta
- 2 dl kermaa
- 2 tl Dijon-sinappia
- 1 nippu tuoretta tilliä
- 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- parmesaaniraastetta
- suolaa
- mustapippuria
pinnalle
- parmesaaniraastetta
- tuoretta tilliä
Inkiväärillä maustetut hölskykurkut
- 1 pieni kurkku
- 0,5 dl väkiviinaetikkaa
- 0,5 dl vettä
- 1 rkl sokeria
- 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
- ripaus suolaa
- 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
Valmistusohje
Kylmäsavulohilaatikko:
Kuori ja viipaloi perunat. Voitele uunivuoka tai vuoraa vuoka leivinpaperilla. Asettele puolet perunaviipaleista vuoan pohjalle ja päälle kylmäsavulohiviipaleet sekä parmesaaniraastetta. Lisää loput perunat. Vatkaa kerma, Dijon-sinappi, hienonnettu tilli sekä sitruunan mehu ja kuori sekaisin. Mausta suolalla ja mustapippurilla makusi mukaan.
Kaada kermaseos vuokaan. Ripottele pinnalle loput parmesaaniraasteesta sekä hienonnettu tilli. Paista 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Anna levähtää hetki folion alla.
Inkiväärillä maustetut hölskykurkut:
Pese ja viipaloi kurkku ja sekoita joukkoon muut ainekset. Hölskytä kannen alla maut sekaisin ja anna maustua vähintään 15 minuuttia. Tarjoile lohilaatikon kaverina.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.