Kylmä yrttitarhakastike
Tämä kastike sopii erittäin moneen ruokaan. Sitä voi tarjoilla lähes minkä tahansa grilliruoan kanssa, lämminsavustetun kalan kera, kala- ja äyriäispateiden kera, savulihan kanssa, piirakan kera... Lyhyesti sanottuna tämä on universaali kastike seisovaan pöytään tai grillijuhliin. Tee kastikkeesta kevyempi jättämällä majoneesi pois ja käyttämällä kevytranskankermaa tai -jogurttia. Ohjeen määrät voi hyvin tuplata.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 dl crème fraichea (ranskankermaa)
- 2 rkl majoneesia
- 1 ½ tl dijonsinappia
- ½ dl hienonnettua tilliä
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 1 tl hienonnettua, tuoretta rakuunaa
- 2 rkl hienonnettua, tuoretta basilikaa
- 2 tl hienonnettua, tuoretta timjamia
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 tippaa tabascoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Hienonna kaikki yrtit ja ruohosipuli. Sekoita ranskankerma ja majoneesi, lisää yrtit, suola ja pippuri. Purista mukaan valkosipuli ja lisää tabascotipat. Sekoita. Anna kastikkeen mieluiten tekeytyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi