Kylmä paprikakeitto

Jotta tämä keitto maistuisi todella hyvältä, käytä oliiviöljyä, joka on korkeinta mahdollista laatua ja hienoimpia vihanneksia, jotka voit löytää. Keitto tarjoillaan jääpalojen kera ja jäähdytetyistä kulhoista, joten tarkista etukäteen jääpalatilanne. Tervetuloa helteet!

Neljälle

  • 2 vihreää paprikaa
  • 5 dl vihanneslientä
  • 6 tomaattia
  • ½ vihreä kurkku
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 maustemitta tabascoa

Valmistusohje

1. Kuumenna kiehuvaksi vihannesliemi (vettä + liemikuutio) ja jäähdytä se. Kalttaa tomaatit, lohko ne ja poista siemenet, sitten kuutioi malto pienenpieneksi. Perkaa, puhdista ja pieni minipieniksi kuutioiksi samoin paprika, kurkku, sipuli ja valkosipuli. Laita kaikki suureen kulhoon.

2. Sekoita joukkoon kylmä vihannesliemi ja oliiviöljy. Mausta suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja tabascolla. Nosta kulho sitten kylmään pariksi tunniksi, jotta maut ehtivät avioitua keskenään. Maistele, niin että mausteutus tulee kohdalleen.

3. Juuri ennen tarjoilua nosta keittoon reilusti jääkuutioita ja tarjoa sitten jäähdytetyistä kulhoista.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!