Kylmä paprikakeitto

Jotta tämä keitto maistuisi todella hyvältä, käytä oliiviöljyä, joka on korkeinta mahdollista laatua ja hienoimpia vihanneksia, jotka voit löytää. Keitto tarjoillaan jääpalojen kera ja jäähdytetyistä kulhoista, joten tarkista etukäteen jääpalatilanne. Tervetuloa helteet!

Neljälle

  • 2 vihreää paprikaa
  • 5 dl vihanneslientä
  • 6 tomaattia
  • ½ vihreä kurkku
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 maustemitta tabascoa

Valmistusohje

1. Kuumenna kiehuvaksi vihannesliemi (vettä + liemikuutio) ja jäähdytä se. Kalttaa tomaatit, lohko ne ja poista siemenet, sitten kuutioi malto pienenpieneksi. Perkaa, puhdista ja pieni minipieniksi kuutioiksi samoin paprika, kurkku, sipuli ja valkosipuli. Laita kaikki suureen kulhoon.

2. Sekoita joukkoon kylmä vihannesliemi ja oliiviöljy. Mausta suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja tabascolla. Nosta kulho sitten kylmään pariksi tunniksi, jotta maut ehtivät avioitua keskenään. Maistele, niin että mausteutus tulee kohdalleen.

3. Juuri ennen tarjoilua nosta keittoon reilusti jääkuutioita ja tarjoa sitten jäähdytetyistä kulhoista.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.