Kylmä fenkolikeitto
Resepti: Nicolas Thieulon
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 3 fenkolia
- 3 salottisipulia
- öljyä paistamiseen
- 1 dl valkoviiniä
- 1 l kasvislientä
- suolaa
- valkopippuria
- ½ sitruunan mehu
- 1 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
Leikkaa fenkolit ja salottisipulit pieniksi paloiksi. Lämmitä öljy kattilassa ja kuullota pilkotut ainekset. Lisää valkoviini ja anna kiehua hetki. Yhdistä kasvisliemi ja hauduta ainekset kypsiksi. Soseuta. Mausta suolalla, valkopippurilla ja sitruunamehulla. Suurusta keittoa lisäämällä oliiviöljy ohuena nauhana sauvasekoitinta käyttäen. Tarjoile keitto haaleana tai kylmänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka