Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kvenellejä kantarellien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä alkuruokoa sopii mainiosti loppukesään tai syksyyn, kun kantarellit ovat parhaimmillaan.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 400 g haukifileetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta valkopippuria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 munanvalkuainen
  • 2 dl kermaa
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 4 dl tuoreita kantarelleja
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Paloittele kala pienemmiksi paloiksi. Hienonna ne suolan, pippurin, perunajauhojen ja valkuaisen kanssa monitoimikoneessa. Kaada kerma mukaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Kuumenna vettä ja suolaa suuressa kattilassa. Muotoile aika löysä taikina vedellä huuhdotuin käsin 12 palloksi (kvenelliksi). Laita ne kuumaan veteen, yksi kerrallaan ruokalusikan avulla, ja keitä kannen alla n. 10 minuuttia.

3. Anna kantarellien ”hikoilla” aika kuumalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää lämpöä, lisää voi ja paista kantarellit kauniin värisiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele neljälle lautaselle, viimeistele kvenelleillä.

Lisää aiheesta:

Sienitäytteiset krustaditLohta korvasienikastikkeella ja purjotimbaaleillaKuharullatSuolaiset sienipitsatHirvipyörykät ja juureskakkuKeitetyt haukipyörykät
KalafileeGluteenitonSienisatoPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee
  • 07.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakkafileet timjamilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa chili-kookoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa luumukastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Siikafileet à la meunière