Kvenellejä kantarellien kera

Tämä alkuruokoa sopii mainiosti loppukesään tai syksyyn, kun kantarellit ovat parhaimmillaan.

Neljälle

  • 400 g haukifileetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta valkopippuria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 munanvalkuainen
  • 2 dl kermaa
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 4 dl tuoreita kantarelleja
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Paloittele kala pienemmiksi paloiksi. Hienonna ne suolan, pippurin, perunajauhojen ja valkuaisen kanssa monitoimikoneessa. Kaada kerma mukaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Kuumenna vettä ja suolaa suuressa kattilassa. Muotoile aika löysä taikina vedellä huuhdotuin käsin 12 palloksi (kvenelliksi). Laita ne kuumaan veteen, yksi kerrallaan ruokalusikan avulla, ja keitä kannen alla n. 10 minuuttia.

3. Anna kantarellien ”hikoilla” aika kuumalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää lämpöä, lisää voi ja paista kantarellit kauniin värisiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele neljälle lautaselle, viimeistele kvenelleillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja