Kuumat, paistetut omenat
Omenista riippuen voit valmistaa ne kuorten kanssa tai ilman, jos ne ovat pehmeitä, niitä ei tarvitse kuoria.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- Kuudelle
Raaka-aineet
- 6 omenaa
- ½ dl manteleita
- 1 rkl raakaruokosokeria
- 1 tl kanelia
- 2 rkl voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Poista omenista siemenkodat mutta älä leikkaa pohjaan asti, jottei täyte valu ulos. Leikkaa omenat tasaisiksi pohjasta jotta ne pysyvät pystyssä. Laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan.
2. Hienonna mantelit, sekoita sokerin, kanelin ja voin kera. Täytä omenat seoksella. Penslaa kuoritut omenat voisulalla.
3. Paista uunin keskitasolla kunnes omenat ovat pehmenneet, pehmeitä omenoita 15-20 minuuttia, kiinteitä 25-35 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Piknikin pelastava pastasalaatti