Kuumat, paistetut omenat
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5654402/landscape16_9/515/290/95b94b9bf90b2408ede26eadda0a8278/Af/902647-3711.jpg)
Omenista riippuen voit valmistaa ne kuorten kanssa tai ilman, jos ne ovat pehmeitä, niitä ei tarvitse kuoria.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- Kuudelle
Raaka-aineet
- 6 omenaa
- ½ dl manteleita
- 1 rkl raakaruokosokeria
- 1 tl kanelia
- 2 rkl voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Poista omenista siemenkodat mutta älä leikkaa pohjaan asti, jottei täyte valu ulos. Leikkaa omenat tasaisiksi pohjasta jotta ne pysyvät pystyssä. Laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan.
2. Hienonna mantelit, sekoita sokerin, kanelin ja voin kera. Täytä omenat seoksella. Penslaa kuoritut omenat voisulalla.
3. Paista uunin keskitasolla kunnes omenat ovat pehmenneet, pehmeitä omenoita 15-20 minuuttia, kiinteitä 25-35 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka