Kuuma rommilimonadi

Reseptistä riittää 20-25 henkilölle (noin 4 ½ litraa)

  • 3 litraa omenamehua
  • 2 litraa vettä
  • 2 peukalon kokoista palaa tuoretta inkivääriä
  • 1 kanelitanko
  • 12 sitruunan mehu
  • juoksevaa hunajaa
  • 25ml rommishotti per henkilö

Valmistusohje

Kaada omenamehu suureen pataan, lisää 2 litraa vettä ja laita kuumenemaan liedelle. Paloittele inkivääri kuorineen, lisää yhdessä kanelitangon kanssa pataan. Kiehauta, vähennä lämpöä ja anna hautua noin 15 minuuttia. Jos todella rakastat inkivääriä ja haluat tulista potkua, tee juoma jo edellisenä päivänä ja jätä yöksi maustumaan.

Purista sitruunoiden mehu juoman joukkoon, kaada neste siivilän läpi. Kiehauta, makeuta hunajalla ja sekoita kunnolla.

Kun tarjoat juomaa, kaada 25 ml rommia mukiin ja päälle kuumaa limonadia. Kippis!

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.