Kuuma rommilimonadi
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Reseptistä riittää 20-25 henkilölle (noin 4 ½ litraa)
- 3 litraa omenamehua
- 2 litraa vettä
- 2 peukalon kokoista palaa tuoretta inkivääriä
- 1 kanelitanko
- 12 sitruunan mehu
- juoksevaa hunajaa
- 25ml rommishotti per henkilö
Valmistusohje
Kaada omenamehu suureen pataan, lisää 2 litraa vettä ja laita kuumenemaan liedelle. Paloittele inkivääri kuorineen, lisää yhdessä kanelitangon kanssa pataan. Kiehauta, vähennä lämpöä ja anna hautua noin 15 minuuttia. Jos todella rakastat inkivääriä ja haluat tulista potkua, tee juoma jo edellisenä päivänä ja jätä yöksi maustumaan.
Purista sitruunoiden mehu juoman joukkoon, kaada neste siivilän läpi. Kiehauta, makeuta hunajalla ja sekoita kunnolla.
Kun tarjoat juomaa, kaada 25 ml rommia mukiin ja päälle kuumaa limonadia. Kippis!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike