Kurttukaalilaatikko riisin ja tomaatin kera

Kurttukaali on loistavan hyvää, terveellistä, vieläpä kaunista. Tämä on hyvä vegeruoka ilman prinssinnakkeja.

Neljälle

  • 2 kurttukaalia
  • 1 vihannesliemikuutio
  • vettä
  • 4 annosta keitettyä riisiä
  • 500 g tomaattimurskaa (chili)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 100 g juustoraastetta
  • paprikajauhetta

Valmistusohje

1. Irrota kaalin lehdet ja keitä ne pehmeiksi vihannesliemessä noin 30 minuuttia. Valuta ja hienonna.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita riisi uunivuoan pohjalle, peitä kaalisilpulla ja öljyllä maustetulla tomaattimurskalla. Sirottele juustoraaste päälle ja gratinoi uunin keskitasolla, kunnes juusto on sulanut. Tarjoile prinssinnakkien kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!