Kurttukaalilaatikko riisin ja tomaatin kera
Kurttukaali on loistavan hyvää, terveellistä, vieläpä kaunista. Tämä on hyvä vegeruoka ilman prinssinnakkeja.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 2 kurttukaalia
- 1 vihannesliemikuutio
- vettä
- 4 annosta keitettyä riisiä
- 500 g tomaattimurskaa (chili)
- 1 rkl oliiviöljyä
- 100 g juustoraastetta
- paprikajauhetta
Valmistusohje
1. Irrota kaalin lehdet ja keitä ne pehmeiksi vihannesliemessä noin 30 minuuttia. Valuta ja hienonna.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita riisi uunivuoan pohjalle, peitä kaalisilpulla ja öljyllä maustetulla tomaattimurskalla. Sirottele juustoraaste päälle ja gratinoi uunin keskitasolla, kunnes juusto on sulanut. Tarjoile prinssinnakkien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa