Kurpitsakeittoa ja paistettuja jättikatkarapuja
Julkaistu
Aromaattiset maut sopivat loistavasti kurpitsan kanssa. Nauti syksyn illoissa hyvässä seurassa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Raaka-aineet
- 0.5 kg kuutioitua keltaista kurpitsaa
- 0,5 dl siirappia
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 1 kanelitanko
- 2 tl kardemummaa
- timjamia
- suolaa
- mustapippuria
- 2 dl vettä/ kasvislientä
- 1 l kermaa
- 50 g voita
- 200 g kuorittuja jättikatkaravunpyrstöjä
Valmistusohje
Kuumenna kattila ja kuullota kurpitsat tilkassa öljyä. Laita mausteet harsopussiiin ja lisää ne kattilaan. Lisää myös muut aineet ja hauduta kypsäksi. Poista maustepussi ja soseuta keitto.
Lisää nokare voita ja tarkista maku.
Mausta ravunpyrstöt suolalla. Paista ne kuumalla pannulla valkosipulin ja timjamin kera.
Tarjoile keiton kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka