Kurpitsakeittoa ja paistettuja jättikatkarapuja

Aromaattiset maut sopivat loistavasti kurpitsan kanssa. Nauti syksyn illoissa hyvässä seurassa.

Raaka-aineet

  • 0.5 kg kuutioitua keltaista kurpitsaa
  • 0,5 dl siirappia
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 kanelitanko
  • 2 tl kardemummaa
  • timjamia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 dl vettä/ kasvislientä
  • 1 l kermaa
  • 50 g voita
  • 200 g kuorittuja jättikatkaravunpyrstöjä

Valmistusohje

Kuumenna kattila ja kuullota kurpitsat tilkassa öljyä. Laita mausteet harsopussiiin ja lisää ne kattilaan. Lisää myös muut aineet ja hauduta kypsäksi. Poista maustepussi ja soseuta keitto.

Lisää nokare voita ja tarkista maku.

Mausta ravunpyrstöt suolalla. Paista ne kuumalla pannulla valkosipulin ja timjamin kera.

Tarjoile keiton kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!