Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kurpitsakeittoa ja paistettuja jättikatkarapuja

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Aromaattiset maut sopivat loistavasti kurpitsan kanssa. Nauti syksyn illoissa hyvässä seurassa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Raaka-aineet

  • 0.5 kg kuutioitua keltaista kurpitsaa
  • 0,5 dl siirappia
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 kanelitanko
  • 2 tl kardemummaa
  • timjamia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 dl vettä/ kasvislientä
  • 1 l kermaa
  • 50 g voita
  • 200 g kuorittuja jättikatkaravunpyrstöjä

Valmistusohje

Kuumenna kattila ja kuullota kurpitsat tilkassa öljyä. Laita mausteet harsopussiiin ja lisää ne kattilaan. Lisää myös muut aineet ja hauduta kypsäksi. Poista maustepussi ja soseuta keitto.

Lisää nokare voita ja tarkista maku.

Mausta ravunpyrstöt suolalla. Paista ne kuumalla pannulla valkosipulin ja timjamin kera.

Tarjoile keiton kanssa.

Lisää aiheesta:

Kukkakaali-vuohenjuustokeittoKesäkurpitsa-kurkkusalaattiKurpitsakeittoaPinaattimunakasMarokkolainen lammaspata ja sahramiriisiäHerkkutattikeitto
RapuherkutKurpitsakeittoAlkuruoatKeitotKananmunatonGluteenitonHuomenta SuomiSesongitVideoreseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Rapuherkut
  • 09.06.201414:52
    Päivän resepti

    Mango-rapusalaatti

  • 21.10.201307:42
    Makuja

    Merirapuja ja chorizomakkaraa

  • 18.02.201300:00
    Sesongit

    Rapucocktail

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Paistettuja jättirapuja ja mango-avokadosalaattia

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt ravut juustolla