Kurpitsakeittoa ja paistettuja jättikatkarapuja
Aromaattiset maut sopivat loistavasti kurpitsan kanssa. Nauti syksyn illoissa hyvässä seurassa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Raaka-aineet
- 0.5 kg kuutioitua keltaista kurpitsaa
- 0,5 dl siirappia
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 1 kanelitanko
- 2 tl kardemummaa
- timjamia
- suolaa
- mustapippuria
- 2 dl vettä/ kasvislientä
- 1 l kermaa
- 50 g voita
- 200 g kuorittuja jättikatkaravunpyrstöjä
Valmistusohje
Kuumenna kattila ja kuullota kurpitsat tilkassa öljyä. Laita mausteet harsopussiiin ja lisää ne kattilaan. Lisää myös muut aineet ja hauduta kypsäksi. Poista maustepussi ja soseuta keitto.
Lisää nokare voita ja tarkista maku.
Mausta ravunpyrstöt suolalla. Paista ne kuumalla pannulla valkosipulin ja timjamin kera.
Tarjoile keiton kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan