Kurkkua tapenaden kera

Tapenade, eli oliivitahna on maukasta tarjoiltavaa myös vaalealla leivällä. Osta kivellisiä oliiveja, niissä on enemmän makua. Tapenade säilyy hyvin jääkapissa, mutta anna sen lämmetä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua.

Neljälle

  • 1 iso lavakurkku
  • 2 dl mustia oliiveja
  • 1 rasia sardelleja
  • 2 tl kapriksia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • oliiviöljyä
  • sitruunamehua
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Halkaise kurkku pituussuuntaan ja koverra pois siemenet.

2. Poista oliiveista kivet. Soseuta oliivit, sardellit, kaprikset ja valkosipuli tahnaksi. Lisää öljy vähän kerrallaan.

3. Täytä kurkunpuolikkaat ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!