Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kurkkua tapenaden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

Neljälle

  • 1 iso lavakurkku
  • 2 dl mustia oliiveja
  • 1 rasia sardelleja
  • 2 tl kapriksia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • oliiviöljyä
  • sitruunamehua
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Halkaise kurkku pituussuuntaan ja koverra pois siemenet.

2. Poista oliiveista kivet. Soseuta oliivit, sardellit, kaprikset ja valkosipuli tahnaksi. Lisää öljy vähän kerrallaan.

3. Täytä kurkunpuolikkaat ja tarjoile.

Lisää aiheesta:

Tapenade anjoviksellaTapenadekurkut dijonsinapillaLinssipyreeBasilikatäytteiset tomaatitGlaseeratut kasviksetVihannespannu kesäkurpitsalla
AlkupalaAlkuruoatKananmunatonGluteenitonLaktoositonLisäkeruoatKasvisruoka

Tapenade, eli oliivitahna on maukasta tarjoiltavaa myös vaalealla leivällä. Osta kivellisiä oliiveja, niissä on enemmän makua. Tapenade säilyy hyvin jääkapissa, mutta anna sen lämmetä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Alkupala
  • 09:44
    Nopeat ja helpot

    Hokkaidokurpitsaa ja serranokinkkua

  • 03.05.201607:14
    Myllyn Paras

    Salaattiveneet

  • 18.02.201300:00
    Graavilohi

    Graavilohta, mätiä ja smetanaa alkupalaksi

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Avokadoperhoset

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ricotta-alkupalat