Kuorrutettu passionhedelmäkreemi
Vasta kun passionhedelmä näyttää ryppyiseltä ja kärsineeltä, se on kypsä ja täyteläisen makuinen. Kypsästä passionhedelmästä voi valmistaa esimerkiksi kreemiä, joka tarjotaan uunilämpimänä. Käytä pieniä ja uuninkestäviä annosvuokia.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 5 passionhedelmää
- 1½ + 1 rkl sokeria
- 3 munaa
- 2½ dl kermamaitoa
- voita vuokien voiteluun
Valmistusohje
1. Voitele annosvuoat. Halkaise passionhedelmät ja koverra hedelmäliha lusikalla.
2. Vatkaa sokeri, munat ja kermamaito. Lisää passionhedelmät ja vatkaa. Jaa seos vuokiin.
3. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kypsennä vesihauteessa 30-35 minuuttia, kunnes kreemi jähmettyy. Ripottele pinnalle hieman sokeria ja nosta vuoat uunin ylätasolle. Kuorruta 250 asteessa grillivastuksen alla 3-4 minuuttia, kunnes pinta on tummanruskea, muttei palanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan