Kuorrutettu passionhedelmäkreemi

Vasta kun passionhedelmä näyttää ryppyiseltä ja kärsineeltä, se on kypsä ja täyteläisen makuinen. Kypsästä passionhedelmästä voi valmistaa esimerkiksi kreemiä, joka tarjotaan uunilämpimänä. Käytä pieniä ja uuninkestäviä annosvuokia.

4 annosta

  • 5 passionhedelmää
  • 1½ + 1 rkl sokeria
  • 3 munaa
  • 2½ dl kermamaitoa
  • voita vuokien voiteluun

Valmistusohje

1. Voitele annosvuoat. Halkaise passionhedelmät ja koverra hedelmäliha lusikalla.

2. Vatkaa sokeri, munat ja kermamaito. Lisää passionhedelmät ja vatkaa. Jaa seos vuokiin.

3. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kypsennä vesihauteessa 30-35 minuuttia, kunnes kreemi jähmettyy. Ripottele pinnalle hieman sokeria ja nosta vuoat uunin ylätasolle. Kuorruta 250 asteessa grillivastuksen alla 3-4 minuuttia, kunnes pinta on tummanruskea, muttei palanut.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja