Kuorettomat lohkoperunat
Lohkoperunat kaikessa yksinkertaisuudessaan piristävät ruokaa kuin ruokaa. Se on nopea ja helppo tapa valmistaa perunat herkuksi, josta useimmat lapsetkin pitävät.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg perunoita
- oliiviöljyä
- suolaa
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja leikkaa ne lohkoiksi, laita ne sitä mukaa kylmään veteen. Kaada sitten perunoista vesi pois ja kuivaa lohkot puhtaalla keittiöpyyhkeellä.
2. Voitele uunipelti oliiviöljyllä. Levitä perunalohkot pellille ja työnnä 225-asteiseen uniin. Anna olla uunissa 25-30 minuuttia. Mausta suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti