Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kukkakaalicurry, bataatit ja banaanit

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 1 kukkakaali
  • 2 bataattia
  • 2 keittobanaania
  • 3 rkl öljyä
  • 1 dl keltaisia rusinoita
  • 4 dl puristettua appelsiinimehua
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 ½ rkl intialaista currytahnaa
  • 2 rkl tuoretta korianterisilppua
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja kuutioi bataatit. Kuori ja viipaloi keittobanaanit. Leikkaa 3/4 kukkakaalista nupuiksi. Laita kukkakaalinuput, ruokabanaani ja bataatti uunipellille ja tiputtele päälle öljyä. Ripota pinnalle suolaa ja pippuria ja paahda uunissa 15-20 minuuttia. Jäähdytä.

2. Purista mehu appelsiineista. Leikkaa kukkakaalin kanta ja loput kaalista pienemmiksi paloiksi. Laita rusinat kattilaan ja kaada appelsiinimehu päälle. Kiehauta ja siirrä kattila sivuun. Silppua korianteri.

3. Kuori sipuli ja valkosipuli ja silppua. Kuullota sipuleita ja currytahnaa öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon kukkakaalinpalat ja siivilöi appelsiinimehu rusinoista. Siirrä rusinat sivuun. Keitä kukkakaalipalat pehmeiksi. Soseuta keitetty kukkakaali mikserissä ja sekoita sose paahdettujen vihannesten, rusinoiden ja korianterin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Curry ja appelsiinimehu antavat luonnetta tälle kasvisruoalle. Keittobanaaneja löydät joskus isommista ruokakaupoista, mutta useimmiten etnisistä liikkeistä. Tarjoile ruoka haaleana intialaisen popadum- tai naanleivän kanssa.

Lisää aiheesta:

Kanacurrya, parsakaalia ja paksoitaVietnamilainen nuudelisalaattiHummerisalaatti appelsiinin ja curryn keraKikhernepata kuskusin keraMarokkolainen pataPeruna-kikhernesalaatti
KasviscurryLisäkeruoatKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasviscurry
  • 02.04.202008:33
    Hellapoliisi

    Katin helppo tempecurry – testaa kasviproteiinien aatelinen

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Perunacurry inkiväärin ja chilin kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Curryherkkusienet

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Currykurkku

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Pinaatti-perunacurry