Kukkakaalicurry, bataatit ja banaanit

Curry ja appelsiinimehu antavat luonnetta tälle kasvisruoalle. Keittobanaaneja löydät joskus isommista ruokakaupoista, mutta useimmiten etnisistä liikkeistä. Tarjoile ruoka haaleana intialaisen popadum- tai naanleivän kanssa.

Neljälle

  • 1 kukkakaali
  • 2 bataattia
  • 2 keittobanaania
  • 3 rkl öljyä
  • 1 dl keltaisia rusinoita
  • 4 dl puristettua appelsiinimehua
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 ½ rkl intialaista currytahnaa
  • 2 rkl tuoretta korianterisilppua
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja kuutioi bataatit. Kuori ja viipaloi keittobanaanit. Leikkaa 3/4 kukkakaalista nupuiksi. Laita kukkakaalinuput, ruokabanaani ja bataatti uunipellille ja tiputtele päälle öljyä. Ripota pinnalle suolaa ja pippuria ja paahda uunissa 15-20 minuuttia. Jäähdytä.

2. Purista mehu appelsiineista. Leikkaa kukkakaalin kanta ja loput kaalista pienemmiksi paloiksi. Laita rusinat kattilaan ja kaada appelsiinimehu päälle. Kiehauta ja siirrä kattila sivuun. Silppua korianteri.

3. Kuori sipuli ja valkosipuli ja silppua. Kuullota sipuleita ja currytahnaa öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon kukkakaalinpalat ja siivilöi appelsiinimehu rusinoista. Siirrä rusinat sivuun. Keitä kukkakaalipalat pehmeiksi. Soseuta keitetty kukkakaali mikserissä ja sekoita sose paahdettujen vihannesten, rusinoiden ja korianterin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!