Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kuhaa tillikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 1 kuha, 1 ¼-1 ½ kg
  • ½ l vettä
  • 1 iso nippu tilliä
  • 1 sitruuna
  • 1 tl suolaa
  • 3 kokonaista valkopippuria

Tillikastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl kalalientä
  • 1 munankeltuainen
  • 1 dl kermaa
  • tillinipusta kukinnot
  • toinen sitruunanpuolikas
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Suomusta kuha. Leikkaa tilleistä varret, sääst kukinnot. Halkaise sitruuna. Laita kala kattilaan yhdessä sitruunanpuolikkaan ja tillinvarsien kera ja kaada päälle vesi. Lisää suola ja pippurit. Kuumenna kiehuvaksi, laita kansi päälle ja anna kiehua miedolla lämmöllä 20 minuuttia tai kunnes selkäruoto alkaa kevyesti irrota lihasta.

2. Nosta kala liemestä, pidä se lämpimänä ja siivilöi liemi. Kaada liemi kattilaan ja keitä kokoon kunnes reilut 3 dl on jäljellä. Hienonna loput tillit.

3. Tillikastike: Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä, lisää jauhot ja sekoita hyvin. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää kalalientä vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Vatkaa munankeltuainen kevyesti ja sekoita kerman kanssa. Vatkaa kastikekattilaa hyvin ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen muutama minuutti, vatkaa mukaan muna-kermaseos ja anna poreilla hiljaa vielä hetki, mutta älä keitä enää, ettei keltuainen jähmety. Lisää tilli, mausta suolalla ja pippurilla. Jos haluat kastikkeesta happamamman, purista lopusta sitruunasta mehu ja mausta sillä.

Lisää aiheesta:

Kalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessellaKeitettyä lohta ja tilli-hollandaisekastikettaPerinteinen tillilihaVasikkablanquette curryn ja kapristen keraTilliliha lampaastaKeitettyä lammasta tillikastikkeessa
Keitetty kalaKastikkeet ja dipitPääruoatKalaruoka

Kokonaista kalaa tulee harvoin keitettyä, mutta siitä tulee satumaisen hyvää hienon liemen kera, jota käytetään unelmien tillikastikkeeseen. Tarjoile keitettyjen perunoiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty kala
  • 17.09.202108:43
    Kalapullat

    Haukipyörykät eli kvenellit ja rapukastike – Jyrki Sukulan suosikkiohje

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakat liedellä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keitetty ankerias jouluksi

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakat kylmänä tarjoiltuna

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Keitettyä suolasilakkaa