Kreikkalainen pinaattisalaatti
Tuoretta pinaattia on saatavilla monissa liikkeissä vuoden ympäri. Pinaatti sopii hyvin kreikkalaistyyliseen salaattiin yhdessä fetajuuston ja mustien oliivien kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 2 litraa tuoretta, huuhdottua pinaattia
- 200 g fetajuustoa
- 20 mustaa oliivia
- 1 punasipuli
- 2 porkkanaa
- 1 sitruuna
- oliiviöljyä
- valkoviinietikkaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja suikaloi porkkanat ja punasipuli. Murenna juusto ja ripottele pinaatinlehdille. Asettele myös muut ainekset pinaattipedille.
2. Pirskottele salaatin päälle hyvälaatuista oliiviöljyä ja viinietikkaa. Lisää mausteeksi ripaus suolaa (fetajuusto on melko suolaista) ja runsaasti vastajauhettua mustapippuria. Koristele sitruunalohkoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti