Kotitekoinen sinappi
Sinappia pitää olla ainakin joulupöydässä ja muulloinkin. Tämä tehdään keltaisista sinapinsiemenistä, sillä se tekee sinapista niin kauniin vaaleata. Jos haluat tummempaa sinappia, käytä mustia sinapinsiemeniä. Huomaa, että sinapinsiementen pitää marinoitua kahvissa ja viinissä yön yli.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Päivä 1
- ½ dl keltaisia sinapinsiemeniä
- 3 rkl kuivaa valkoviiniä
- 2 rkl vahvaa kahvijuomaa
Päivä 2
- 4 rkl Colmans-sinappijauhetta
- 2 rkl vaaleaa siirappia
- 1 rkl viinietikkaa
- 1 tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
Valmistusohje
1. Päivä1: Murskaa sinapinsiemenet tasaiseksi morttelissa. "Ruuvaa" siemeniä survimella, kunnes siemenet alkavat rikkoontua, sitten se käykin jo helpommin.
2. Sekoita murskatut siemenet kahvin ja valkoviinin kanssa ja anna marinoitua yön yli.
3. Päivä 2: Sekoita sen jälkeen sinapinsiemenseos ja sinappijauhe, siirappi, viinietikka, suola ja pippuri tasaiseksi sinapiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka