Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kotitekoinen salsicca

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Kilo valmiita makkaroita

  • 1,4 kg tuoretta sianlapaa
  • 1 rkl rouhittua valkopippuria
  • 1 tl sambal oelekia
  • 1 rkl fenkolinsiemeniä
  • 1 valkosipulinkynsi

Lisäksi

  • 2 m suolta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • puuvillanyöriä

Valmistusohje

1. Jauha sianlapa kertaalleen isoreikäisellä lihamyllyn levyllä tai silppua karkeaksi monitoimikoneella. Siirrä liha kulhoon ja lisää valkopippurirouhe, sambal ja fenkoli. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja sekoita huolellisesti. Peitä tuorekelmulla ja anna massan levätä jääkaapissa yli yön.

2. Purista sitruunamehu kulhoon ja laita suolet siihen. Kaada päälle kylmää vettä peitoksi. Anna liota 15 minuuttia. Kuivaa suolet hyvin. Täytä sitten suolet makkaramassalla ja solmi 10 sentin välein puuvillanyörillä. Pistele terävällä tikulla tai neulalla pieniä reikiä makkaroihin.

3. Pidä valmiiksi täytettyjä makkaroita kylmässä 5 tuntia. Sen jälkeen ne ovat valmiita paistettavaksi. Vie noin 15 minuuttia paistaa ne hitaasti alhaisella lämmöllä. Tarkista, että makkarat saavat kauniin värin kauttaaltaan. Valuta paistetut makkarat talouspaperin päällä ennen tarjoilua. Vinkki: Makkarat voi myös savustaa tai keittää.

Italialaisia salsicca-makkaroita on sen tuhatta sorttia, tämä on yksi niistä. Useimmiten salsiccat ovat tulisia, tässä miedompia versio. Tarvitset lihamyllyn tai monitoimikoneen tehdäksesi omia makkaroita. Paneudu suunnitteluun ja varaa aikaa tekoon: on liotettava suolet, on lepuutettava makkaroita 5 tuntia...

Lisää aiheesta:

Täytetyt kylkiluutJoulumausteinen makkaraHunajakiiltoiset inkivääriribsitSkoonelainen rullasylttyChilibroileriOsso buco vasikasta
MakkaraKananmunatonGluteenitonLaktoositonGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Makkara
  • 08.05.202315:45
    Fenkoliruokia

    Harri Syrjäsen chorizo-fenkolipasta

  • 11.07.202108:00
    Paistettu makkara

    Siniset "dogit" – Kari Aihisen yllättävä ohje lenkkimakkarasta

  • 21.09.201707:30
    Juurekset

    Maukas juures-chorizopannu

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kotitekoinen salsicca

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Makkaraa ja mustia papuja