Kotikeittiön kalapuikot
Anna lasten touhuta mukana keittiössä ja valmistaa omat kalapuikkonsa - pienen pieniä puikkoja pieniruokaisille ja suuren suuria isoruokaisille. Tarjoa lisänä maistuvaa, kylmää kastiketta sekä tillillä ja sitruunalla maustettuja keitettyjä perunoita.
4 annosta
- 700 g kuha-, turska- tai kampelafileetä
- 2 vatkattua munaa
- 1 dl korppujauhoja
- 1 dl jauhoja
- 100 g voita
Kylmä kastike
- ½ dl majoneesia
- 1 hienonnettu omena
- 1 hienonnettu suolakurkku
- ½ tl currya
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa kalat sopiviksi annospaloiksi. kääntele paloja ensin kevyesti suolalla maustetuissa jauhoissa, sitten munaseoksessa ja lopuksi korppujauhoissa. Paras lopputulos syntyy, kun jokainen kerros on riittävän paksu.
2. Kuumenna paistinpannulla voita ja paista palat miedolla lämmöllä kullanruskeiksi. Imeytä ylimääräinen rasva talouspaperiin.
3. Hienonna omena ja suolakurkku. Sekoita joukkoon majoneesi ja mausta currylla, suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa