Kookoslammaspata

4:lle hengelle

  • 800 g lampaanlapaa / muuta osaa (
  • n. 3 x 3 cm kuutioina)
  • 1 laakerinlehti
  • 1 kanelitanko
  • 4 vihreää kardemumman palkoa
  • 1 tl korianterin siemeniä
  • 2 tl juustokuminan siemeniä
  • 4 kokonaista neilikkaa
  • 1 punainen chili silputtuna
  • 1 iso sipuli pienenä silppuna
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 tlk kookosmaitoa
  • 1 prk kookoskermaa
  • suolaa maustamiseen
  • 1 pss pakasteherneitä
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

Lämmitä tilkka öljyä rautapadassa tai isossa kattilassa. Paista kuivia mausteita öljyssä, kunnes ne alkavat tuoksua voimakkaasti.

Lisää sipulit, chili ja inkivääri, kuullota hetken. Lisää pataan lampaan kuutiot ja paistele sipulien sekä mausteiden kanssa. Kun lammas alkaa ottaa kaunista väriä, kaada pataan loput ainekset paitsi herneet.

Hauduta pataa ainakin tunti tarkistaen välillä makua. Lisää suolaa maun mukaan.

Ruoka alkaa olemaan valmista, kun lammas on mureaa. Lisää herneet pataan varttia ennen tarjoilua.

Tarjoile korianterisilpun kanssa. Keitä halutessasi padan lisukkeeksi basmatiriisiä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!