Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kookoslammaspata

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4:lle hengelle

  • 800 g lampaanlapaa / muuta osaa (
  • n. 3 x 3 cm kuutioina)
  • 1 laakerinlehti
  • 1 kanelitanko
  • 4 vihreää kardemumman palkoa
  • 1 tl korianterin siemeniä
  • 2 tl juustokuminan siemeniä
  • 4 kokonaista neilikkaa
  • 1 punainen chili silputtuna
  • 1 iso sipuli pienenä silppuna
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 tlk kookosmaitoa
  • 1 prk kookoskermaa
  • suolaa maustamiseen
  • 1 pss pakasteherneitä
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

Lämmitä tilkka öljyä rautapadassa tai isossa kattilassa. Paista kuivia mausteita öljyssä, kunnes ne alkavat tuoksua voimakkaasti.

Lisää sipulit, chili ja inkivääri, kuullota hetken. Lisää pataan lampaan kuutiot ja paistele sipulien sekä mausteiden kanssa. Kun lammas alkaa ottaa kaunista väriä, kaada pataan loput ainekset paitsi herneet.

Hauduta pataa ainakin tunti tarkistaen välillä makua. Lisää suolaa maun mukaan.

Ruoka alkaa olemaan valmista, kun lammas on mureaa. Lisää herneet pataan varttia ennen tarjoilua.

Tarjoile korianterisilpun kanssa. Keitä halutessasi padan lisukkeeksi basmatiriisiä.

Lisää aiheesta:

Peruna-fenkolinlehtipataMausteinen broilericurryThai-maustettu kanapataMausteinen riistapataPapupataa ja basmatiriisiäPunainen lammas- tai nautacurry
LammaspataKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammaspata
  • 15.4.14:27
    Karitsaa

    Karitsanlihapullapata oluella

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Italialainen lammaspata

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Marokkolainen lammaspata ja sahramiriisiä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew lampaasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew