Kookoskakku
Tämän kakun ohje on peräisin kuubalaisesta keittiöstä, jossa kookos on suosittu raaka-aine. Makeassa kakussa on voimakas kookoksen maku. Tarjoa jälkiruokana sellaisenaan tai hedelmien ja jäätelön kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon
8-10 annosta
- 50 g sokeria
- 2 3/4 dl vettä
- 4 munankeltuaista
- 5 rkl makeaa sherryä
- ½ tl kanelia
- 225 g kookoshiutaleita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita sokeri ja vesi kattilassa ja keitä paksuksi liemeksi.
2. Vatkaa munankeltuaisia kevyesti. Lisää 3/4 sokeriliemestä koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lisää loppu sokeriliemi, sherry, kookoshiutaleet ja kaneli. Kuumenna liemi kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.
3. Kaada seos pyöreään kakkuvuokaan (halkaisija 22 cm). Paista uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneenä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan