Kookoskakku

Tämän kakun ohje on peräisin kuubalaisesta keittiöstä, jossa kookos on suosittu raaka-aine. Makeassa kakussa on voimakas kookoksen maku. Tarjoa jälkiruokana sellaisenaan tai hedelmien ja jäätelön kanssa.

8-10 annosta

  • 50 g sokeria
  • 2 3/4 dl vettä
  • 4 munankeltuaista
  • 5 rkl makeaa sherryä
  • ½ tl kanelia
  • 225 g kookoshiutaleita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita sokeri ja vesi kattilassa ja keitä paksuksi liemeksi.

2. Vatkaa munankeltuaisia kevyesti. Lisää 3/4 sokeriliemestä koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lisää loppu sokeriliemi, sherry, kookoshiutaleet ja kaneli. Kuumenna liemi kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.

3. Kaada seos pyöreään kakkuvuokaan (halkaisija 22 cm). Paista uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneenä.

Parhaat ruokaohjelmat