Kookosjälkiruoka

Marengit ja mangoviipaleet kruunaavat tämän kookosherkun.

4 annosta

  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 3 mausteneilikkaa
  • 2 dl kookoshiutaleita
  • 4 munankeltuaista
  • 1/4 tl kanelia

Koristeluun

  • 8-10 marenkia
  • 1 mango

Valmistusohje

1. Valmista liemi sokerista, vedestä ja neilikoista. Keitä lientä ilman kantta 8-10 minuuttia. Pudota muutama tippa lientä kylmään veteen. Jos tipat muuttuvat heti nauhamaisiksi, liemi on valmista. Muussa tapauksessa keitä vielä hetki.

2. Poista neilikat liemestä reikäkauhalla. Lisää kookoshiutaleet, sekoita ja keitä 10 minuuttia.

3. Vatkaa munankeltuaiset ja kaneli isossa kulhossa. Vatkaa joukkoon kookosliemi pienissä erissä. Kaada seos takaisin kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä vielä 5-6 minuuttia. Kaada kookosjälkiruoka vuokaan ja anna jäähtyä. Kuori ja viipaloi mango. Koristele marengilla ja mangoviipaleilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.