Kookosjälkiruoka
Marengit ja mangoviipaleet kruunaavat tämän kookosherkun.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 1 dl sokeria
- 2 dl vettä
- 3 mausteneilikkaa
- 2 dl kookoshiutaleita
- 4 munankeltuaista
- 1/4 tl kanelia
Koristeluun
- 8-10 marenkia
- 1 mango
Valmistusohje
1. Valmista liemi sokerista, vedestä ja neilikoista. Keitä lientä ilman kantta 8-10 minuuttia. Pudota muutama tippa lientä kylmään veteen. Jos tipat muuttuvat heti nauhamaisiksi, liemi on valmista. Muussa tapauksessa keitä vielä hetki.
2. Poista neilikat liemestä reikäkauhalla. Lisää kookoshiutaleet, sekoita ja keitä 10 minuuttia.
3. Vatkaa munankeltuaiset ja kaneli isossa kulhossa. Vatkaa joukkoon kookosliemi pienissä erissä. Kaada seos takaisin kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä vielä 5-6 minuuttia. Kaada kookosjälkiruoka vuokaan ja anna jäähtyä. Kuori ja viipaloi mango. Koristele marengilla ja mangoviipaleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti