Kookosjälkiruoka
Kookos on joulun suosikkimakuja. Tarjoa kookosjälkiruoka sellaisenaan tai marengilla koristeltuna. Kookosjälkiruokaa kannattaa kokeilla myös vaniljajäätelön ja tuoreiden hedelmien kera!
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 2 dl kookoshiutaleita
- 1 dl sokeria
- 2 dl vettä
- 3 kokonaista mausteneilikkaa
- 4 munankeltuaista
- 1/4 tl kaneli
Valmistusohje
1. Sekoita sokerista, vedestä ja mausteneilikoista liemi. Keitä lientä 8-10 minuuttia ilman kantta. Pudota kylmään veteen muutama pisara lientä. Jos pisarat muuttuvat heti langoiksi, sokeriliemi on valmista. Muussa tapauksessa jatka keittämistä vielä hetki.
2. Nosta mausteneilikat liemestä reikäkauhalla. Lisää liemeen kookoshiutaleet, sekoita ja hauduta 10 minuuttia.
3. Vatkaa munankeltuaiset ja kaneli isossa kulhossa. Vatkaa kookosseos joukkoon vähän kerrallaan. Kaada kulhon sisältö takaisin kattilaan ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-6 minuuttia. Kaada kookosjälkiruoka vuokaan ja anna jäähtyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut