Kookosjälkiruoka
Kookos on joulun suosikkimakuja. Tarjoa kookosjälkiruoka sellaisenaan tai marengilla koristeltuna. Kookosjälkiruokaa kannattaa kokeilla myös vaniljajäätelön ja tuoreiden hedelmien kera!
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 2 dl kookoshiutaleita
- 1 dl sokeria
- 2 dl vettä
- 3 kokonaista mausteneilikkaa
- 4 munankeltuaista
- 1/4 tl kaneli
Valmistusohje
1. Sekoita sokerista, vedestä ja mausteneilikoista liemi. Keitä lientä 8-10 minuuttia ilman kantta. Pudota kylmään veteen muutama pisara lientä. Jos pisarat muuttuvat heti langoiksi, sokeriliemi on valmista. Muussa tapauksessa jatka keittämistä vielä hetki.
2. Nosta mausteneilikat liemestä reikäkauhalla. Lisää liemeen kookoshiutaleet, sekoita ja hauduta 10 minuuttia.
3. Vatkaa munankeltuaiset ja kaneli isossa kulhossa. Vatkaa kookosseos joukkoon vähän kerrallaan. Kaada kulhon sisältö takaisin kattilaan ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-6 minuuttia. Kaada kookosjälkiruoka vuokaan ja anna jäähtyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!