Kookosjälkiruoka

Kookos on joulun suosikkimakuja. Tarjoa kookosjälkiruoka sellaisenaan tai marengilla koristeltuna. Kookosjälkiruokaa kannattaa kokeilla myös vaniljajäätelön ja tuoreiden hedelmien kera!

4 annosta

  • 2 dl kookoshiutaleita
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 3 kokonaista mausteneilikkaa
  • 4 munankeltuaista
  • 1/4 tl kaneli

Valmistusohje

1. Sekoita sokerista, vedestä ja mausteneilikoista liemi. Keitä lientä 8-10 minuuttia ilman kantta. Pudota kylmään veteen muutama pisara lientä. Jos pisarat muuttuvat heti langoiksi, sokeriliemi on valmista. Muussa tapauksessa jatka keittämistä vielä hetki.

2. Nosta mausteneilikat liemestä reikäkauhalla. Lisää liemeen kookoshiutaleet, sekoita ja hauduta 10 minuuttia.

3. Vatkaa munankeltuaiset ja kaneli isossa kulhossa. Vatkaa kookosseos joukkoon vähän kerrallaan. Kaada kulhon sisältö takaisin kattilaan ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-6 minuuttia. Kaada kookosjälkiruoka vuokaan ja anna jäähtyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.