Kookos on joulun suosikkimakuja. Tarjoa kookosjälkiruoka sellaisenaan tai marengilla koristeltuna. Kookosjälkiruokaa kannattaa kokeilla myös vaniljajäätelön ja tuoreiden hedelmien kera!
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 2 dl kookoshiutaleita
- 1 dl sokeria
- 2 dl vettä
- 3 kokonaista mausteneilikkaa
- 4 munankeltuaista
- 1/4 tl kaneli
Valmistusohje
1. Sekoita sokerista, vedestä ja mausteneilikoista liemi. Keitä lientä 8-10 minuuttia ilman kantta. Pudota kylmään veteen muutama pisara lientä. Jos pisarat muuttuvat heti langoiksi, sokeriliemi on valmista. Muussa tapauksessa jatka keittämistä vielä hetki.
2. Nosta mausteneilikat liemestä reikäkauhalla. Lisää liemeen kookoshiutaleet, sekoita ja hauduta 10 minuuttia.
3. Vatkaa munankeltuaiset ja kaneli isossa kulhossa. Vatkaa kookosseos joukkoon vähän kerrallaan. Kaada kulhon sisältö takaisin kattilaan ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-6 minuuttia. Kaada kookosjälkiruoka vuokaan ja anna jäähtyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!