Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Konjakkinen pipari-bostonpulla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 1 pkt (1 kg) Myllyn Paras Pullataikinaa
  • 1 pkt (500 g) Myllyn Paras Pipari- tai Piparkakkutaikinaa
  • 250 g kuivattuja viikunoita
  • 3-4 rkl konjakkia tai sitruunamehua
  • rasvaa vuoan voiteluun

Pinnalle

  • munaa, raesokeria

Valmistusohje

Levitä pullataikinalevyt erilleen sulamaan ja kohoamaan esim. leivinpaperin päälle pellille n. 40-asteiseen

uuniin (peitettyinä). Nosta piparitaikina sulamaan.

Pilko viikunat pieniksi paloiksi konjakkiin tai sitruunaveteen turpoamaan taikinoiden sulamisen ajaksi.

Voitele isohko reiällinen irtopohjakakkuvuoka. Nipistele kaksi pullataikinalevyä kapeista päistään kiinni ja aseta vuoan pohjalle niin, että pohja peittyy. Levitä päälle puolikas toisesta piparitaikinalevystä (n. 100 g).

Yhdistä nipistellen loput 6 pullataikinalevyä yhdeksi isoksi levyksi, n. 50 x 40 cm. Kaaviloi sen päälle loppu sulanut piparitaikina (300 g) ja levitä vielä päälle viikunaseos. Kääri kerrostaikina rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa terävällä veitsellä noin kymmeneksi palaksi. Asettele palat vieri viereen kakkuvuokaan taikinapohjan päälle pystyyn.

Kohota pullakakkua puolisen tuntia lämpimässä paikassa. Voitele kohonneen pullakakun pinta munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20 minuuttia. Peitä foliolla ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia. Anna pullakakun jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.

Vinkki: Tee bostonpulla myyjäisiin. Piparipulla säilyy mehevänä piparitaikinan ja viikunoiden avulla. Jos pulla pääsee kuivumaan, kostuta sitä konjakilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Raparperi-bostonpullaRaparperi-bostonpulla - katso videoSuklaacookies-bostonSuklaapullakranssiMarja-aroniapullatMyllytontun piparipulla
PullatJouluLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Pipari- ja pullataikinan yhdistelmä on vastustamaton! Piparipulla säilyy mehevänä piparitaikinan ja viikunoiden avulla. Jos pulla pääsee kuivumaan, kostuta sitä konjakilla.

Tuoreimmat aiheesta

Pullat
  • 28.2.09:00
    Laskiaispullat

    Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullat

  • 21.2.16:45
    Laskiaispullat

    Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

  • 11.02.202209:37
    Laskiaispullat

    Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä

  • 25.10.201807:45
    Heidi Leipoo

    Heidi leipoo: Spektri-pullat

  • 26.09.201808:53
    Hellapoliisi

    Omenainen bostonkakku