Konjakkinen pipari-bostonpulla

Pipari- ja pullataikinan yhdistelmä on vastustamaton! Piparipulla säilyy mehevänä piparitaikinan ja viikunoiden avulla. Jos pulla pääsee kuivumaan, kostuta sitä konjakilla.

Ainekset

  • 1 pkt (1 kg) Myllyn Paras Pullataikinaa
  • 1 pkt (500 g) Myllyn Paras Pipari- tai Piparkakkutaikinaa
  • 250 g kuivattuja viikunoita
  • 3-4 rkl konjakkia tai sitruunamehua
  • rasvaa vuoan voiteluun

Pinnalle

  • munaa, raesokeria

Valmistusohje

Levitä pullataikinalevyt erilleen sulamaan ja kohoamaan esim. leivinpaperin päälle pellille n. 40-asteiseen

uuniin (peitettyinä). Nosta piparitaikina sulamaan.

Pilko viikunat pieniksi paloiksi konjakkiin tai sitruunaveteen turpoamaan taikinoiden sulamisen ajaksi.

Voitele isohko reiällinen irtopohjakakkuvuoka. Nipistele kaksi pullataikinalevyä kapeista päistään kiinni ja aseta vuoan pohjalle niin, että pohja peittyy. Levitä päälle puolikas toisesta piparitaikinalevystä (n. 100 g).

Yhdistä nipistellen loput 6 pullataikinalevyä yhdeksi isoksi levyksi, n. 50 x 40 cm. Kaaviloi sen päälle loppu sulanut piparitaikina (300 g) ja levitä vielä päälle viikunaseos. Kääri kerrostaikina rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa terävällä veitsellä noin kymmeneksi palaksi. Asettele palat vieri viereen kakkuvuokaan taikinapohjan päälle pystyyn.

Kohota pullakakkua puolisen tuntia lämpimässä paikassa. Voitele kohonneen pullakakun pinta munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20 minuuttia. Peitä foliolla ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia. Anna pullakakun jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.

Vinkki: Tee bostonpulla myyjäisiin. Piparipulla säilyy mehevänä piparitaikinan ja viikunoiden avulla. Jos pulla pääsee kuivumaan, kostuta sitä konjakilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!