Mainos

Suklaapullakranssi

Suklaapullakranssi syntyy vaivattomasti valmiista suklaamuro- ja pullataikinasta. Sulata levyt, nipistele yhdeksi isoksi levyksi ja kohota noin ½ tuntia esim. lämpimässä n. 45-asteisessa uunissa leivinliinalla peitettynä.

1 iso kranssi n. 15 palaa

  • 1 pkt Myllyn Paras Cookies suklaamurotaikinaa (400 g)
  • 1 pkt pullataikinaa (1 kg pakaste) tai puoli annosta pullataikinaa
  • kananmuna (voiteluun)
  • raesokeria (pinnalle)

Valmistusohje

Valmista pullataikina itse alla olevan ohjeen mukaan tai käytä pakastetaikinaa. Yhteen kranssiin riittää puolet normaalista, puolen litran pullataikina-annoksesta.

Kaaviloi kohonnut pullataikina nois 60 x 30 cm:n kokoiseksi suorakaiteeksi, kuten korvapuusteja tehdessä. Kaaviloi pullataikinalevyn päälle pehmeäksi sulaneet suklaamurotaikinalevyt, ohueksi ja yhtä suureksi levyksi kuin pullataikina.

Kääri kerrostaikina rullalle kääretortun tapaan. Saksi pullaa reiluun puoleen väliin noin 1½ cm:n välien, mutta älä leikkaa rullasta viipaleita kokonaan irti. Näin saat pulla-suklaakeksitaikinasta ison kranssin kääntelemällä rullasta osittain irti leikatut viipaleet vuorotellen eri suuntiin ja kiertämällä koko rullan ympyräksi.

Voitele kohonnut kranssi kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista noin 190-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 20-30 minuuttia. Älä paista pullaa liikaa, jotta se ei kuivu!

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.