Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suklaapullakranssi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

1 iso kranssi n. 15 palaa

  • 1 pkt Myllyn Paras Cookies suklaamurotaikinaa (400 g)
  • 1 pkt pullataikinaa (1 kg pakaste) tai puoli annosta pullataikinaa
  • kananmuna (voiteluun)
  • raesokeria (pinnalle)

Valmistusohje

Valmista pullataikina itse alla olevan ohjeen mukaan tai käytä pakastetaikinaa. Yhteen kranssiin riittää puolet normaalista, puolen litran pullataikina-annoksesta.

Kaaviloi kohonnut pullataikina nois 60 x 30 cm:n kokoiseksi suorakaiteeksi, kuten korvapuusteja tehdessä. Kaaviloi pullataikinalevyn päälle pehmeäksi sulaneet suklaamurotaikinalevyt, ohueksi ja yhtä suureksi levyksi kuin pullataikina.

Kääri kerrostaikina rullalle kääretortun tapaan. Saksi pullaa reiluun puoleen väliin noin 1½ cm:n välien, mutta älä leikkaa rullasta viipaleita kokonaan irti. Näin saat pulla-suklaakeksitaikinasta ison kranssin kääntelemällä rullasta osittain irti leikatut viipaleet vuorotellen eri suuntiin ja kiertämällä koko rullan ympyräksi.

Voitele kohonnut kranssi kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista noin 190-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 20-30 minuuttia. Älä paista pullaa liikaa, jotta se ei kuivu!

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Raparperipiirakka pullataikinastaSuklaacookies-bostonPiparikierrepullat ja joulukorvapuustitKauramuropullaMyllytontun piparipullaKonjakkinen pipari-bostonpulla
SuklaaleivoksetMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Suklaapullakranssi syntyy vaivattomasti valmiista suklaamuro- ja pullataikinasta. Sulata levyt, nipistele yhdeksi isoksi levyksi ja kohota noin ½ tuntia esim. lämpimässä n. 45-asteisessa uunissa leivinliinalla peitettynä.

Tuoreimmat aiheesta

Suklaaleivokset
  • 15.11.202008:00
    Pikkujoulu

    Piparisnickers – Tiinan helppo herkku sopii myyjäisiin ja syötäväksi lahjaksi

  • 17.04.202011:05
    Hellapoliisi

    Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelposti

  • 11.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Salmiakkista: Lauran Salmiakkimuiskut

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Sitruunaiset suklaapalat

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Suklaaleivokset ananaskirsikoilla