Suklaapullakranssi syntyy vaivattomasti valmiista suklaamuro- ja pullataikinasta. Sulata levyt, nipistele yhdeksi isoksi levyksi ja kohota noin ½ tuntia esim. lämpimässä n. 45-asteisessa uunissa leivinliinalla peitettynä.
1 iso kranssi n. 15 palaa
- 1 pkt Myllyn Paras Cookies suklaamurotaikinaa (400 g)
- 1 pkt pullataikinaa (1 kg pakaste) tai puoli annosta pullataikinaa
- kananmuna (voiteluun)
- raesokeria (pinnalle)
Valmistusohje
Valmista pullataikina itse alla olevan ohjeen mukaan tai käytä pakastetaikinaa. Yhteen kranssiin riittää puolet normaalista, puolen litran pullataikina-annoksesta.
Kaaviloi kohonnut pullataikina nois 60 x 30 cm:n kokoiseksi suorakaiteeksi, kuten korvapuusteja tehdessä. Kaaviloi pullataikinalevyn päälle pehmeäksi sulaneet suklaamurotaikinalevyt, ohueksi ja yhtä suureksi levyksi kuin pullataikina.
Kääri kerrostaikina rullalle kääretortun tapaan. Saksi pullaa reiluun puoleen väliin noin 1½ cm:n välien, mutta älä leikkaa rullasta viipaleita kokonaan irti. Näin saat pulla-suklaakeksitaikinasta ison kranssin kääntelemällä rullasta osittain irti leikatut viipaleet vuorotellen eri suuntiin ja kiertämällä koko rullan ympyräksi.
Voitele kohonnut kranssi kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista noin 190-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 20-30 minuuttia. Älä paista pullaa liikaa, jotta se ei kuivu!
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.