Kompottia arktisista taskuravuista ja perunasta
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5657054/landscape16_9/515/290/9e28c472e4537fffaf8d15afdccf5a07/cN/taskurapuja-7142.jpg)
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 6 annosta
Raaka-aineet
- 500 g perunoita
- 250 g keitettyä arktista taskurapua
- 25 g voita
- 2 rkl crème fraîchea (28 % rasvaa)
- suolaa ja pippuria
- ¼ nippua ruohosipulia
- loraus viinietikkaa
Valmistusohje
Pese perunat ja keitä ne kypsiksi miedosti suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja anna ylimääräisen kosteuden haihtua kattilasta. Soseuta perunoita kevyesti lusikalla tai kauhalla.
Sekoita ravunliha, crème fraîche, voi ja hienonnettu ruohosipuli perunamuusiin.
Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää muutama tippa viinietikkaa syventämään makua. Tarjoa kompotti lämpimänä paistetun ruijanpallaksen ja kaprisvinegretillä maustetun purjosipulin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka