Kolmen lohen mousse

Kun sinulla on hieman ylimääräistä lohta ja valkoviiniä, kokeile tämän vaahdon valmistamista. Jos käytät kaikkia kolmea lohisorttia, lopputulos onnistuu parhaiten, joten kannattaa ehkä harkita kauppareissua, ellei kotoa löydy kaikkea. Valkoviinihyytelöpohja tekee ruoasta erityisen juhlavan. Ruoanvalmistukseen tarvitset monitoimikoneen tai tehosekoittimen sekä pieniä annosvuokia.

Kuudelle

  • 150 g kylmäsavulohta ohuina viipaleina
  • 100 g keitettyä, kylmää lohta
  • 60 g lämminsavulohta
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1-2 rkl puristettua sitruunamehua
  • 1 rkl vettä
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 5 liivatelehteä
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Vuoraa 6 annosvuokaa kylmäsavulohiviipalein. Sekoita loput kylmäsavulohesta, keitetty lohi sekä lämminsavulohi tahnaksi, tämä käy nopeasti tehosekoittimen avulla. Lisää kerma, suola ja valkopippuri. Purista mukaan sitruunamehu. Sekoita vielä 20 sekuntia tasaiseksi pyreeksi.

2. Täytä vuoat lohitaikinalla ja kopauta vuokia kevyesti pöytää vasten, jotta mahdolliset ilmakuplat katoavat. Anna vuokien levätä jääkaapissa muutama tunti.

3. Valkoviinihyytelö: Huuhtele liivatelehdet ja sulata ne 1 ruokalusikallisessa vettä matalalla lämmöllä. Lisää 2 rkl viiniä ja sekoita. Lisää sitten liivateseos loppuun valkoviiniin ja sekoita kunnolla. Kaada seos isolle vadille ja anna hyytyä jääkaapissa hyytelöksi.

4. Hienonna valkoviinihyytelö. Asettele hyytelöpalat pediksi tarjoiluvadille tai lautasille. Asettele lohivaahtoa hyytelön päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.