Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kolmen lohen mousse

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Kuudelle

  • 150 g kylmäsavulohta ohuina viipaleina
  • 100 g keitettyä, kylmää lohta
  • 60 g lämminsavulohta
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1-2 rkl puristettua sitruunamehua
  • 1 rkl vettä
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 5 liivatelehteä
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Vuoraa 6 annosvuokaa kylmäsavulohiviipalein. Sekoita loput kylmäsavulohesta, keitetty lohi sekä lämminsavulohi tahnaksi, tämä käy nopeasti tehosekoittimen avulla. Lisää kerma, suola ja valkopippuri. Purista mukaan sitruunamehu. Sekoita vielä 20 sekuntia tasaiseksi pyreeksi.

2. Täytä vuoat lohitaikinalla ja kopauta vuokia kevyesti pöytää vasten, jotta mahdolliset ilmakuplat katoavat. Anna vuokien levätä jääkaapissa muutama tunti.

3. Valkoviinihyytelö: Huuhtele liivatelehdet ja sulata ne 1 ruokalusikallisessa vettä matalalla lämmöllä. Lisää 2 rkl viiniä ja sekoita. Lisää sitten liivateseos loppuun valkoviiniin ja sekoita kunnolla. Kaada seos isolle vadille ja anna hyytyä jääkaapissa hyytelöksi.

4. Hienonna valkoviinihyytelö. Asettele hyytelöpalat pediksi tarjoiluvadille tai lautasille. Asettele lohivaahtoa hyytelön päälle.

Kun sinulla on hieman ylimääräistä lohta ja valkoviiniä, kokeile tämän vaahdon valmistamista. Jos käytät kaikkia kolmea lohisorttia, lopputulos onnistuu parhaiten, joten kannattaa ehkä harkita kauppareissua, ellei kotoa löydy kaikkea. Valkoviinihyytelöpohja tekee ruoasta erityisen juhlavan. Ruoanvalmistukseen tarvitset monitoimikoneen tai tehosekoittimen sekä pieniä annosvuokia.

Lisää aiheesta:

Lohimousse viinihyytelön keraSokerikuorrutettua persikkaa ja vadelmakastikettaRaparperihyytelö paahdetuilla manteleillaLiköörijäädyke suklaakastikkeen keraKevyt hedelmätorttuMaitosuklaabunet
Suolainen mousseKananmunatonGluteenitonLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Suolainen mousse
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Avokadomousse yrttikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohimousse viinihyytelön kera

  • 18.02.201300:00
    Broilerinmaksa

    Broilerinmaksamousse

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kolmen lohen mousse

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lohimousse lehtipinaatilla