Kolme maustevoita
On kätevää pitää aina muutama rulla maustevoita pakastimessa. Samalla kertaa kannattaa tehdä reilu annos. Rullaa voi tangoiksi ja kääri muovikelmuun. Helpointa on sekoittaa voi ja mausteet tehosekoittimessa. Voit myös hienontaa mausteet ja sekoittaa ne huoneenlämpöiseen voihin haarukalla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 annosta
Limettivoi
- 100 g voita
- 2 rkl limettimehua
- 1 limetin raastettu kuori
- suolaa ja pippuria
Pestovoi
- 100 g voita
- ½ dl pestoa
- suolaa ja pippuria
- muutama tuore basilikanlehti
Voi aurinkokuivattujen tomaattien kera
- 100 g voita
- ½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1 tl tomaattipyreetä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Limettivoi: Pese limetti huolellisesti. Raasta kuori ja purista mehu. Sekoita kuoriraaste ja mehu voihin, mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile tangoiksi. Voit koristella tangon rullaamalla sitä limetinkuoriraasteessa.
2. Pestovoi: Hienonna basilikanlehdet. Sekoita voihin lehdet ja pesto, mausta suolalla ja pippurilla ja rullaa tangoksi.
3. Voi aurinkokuivattujen tomaattien kera: Hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita tomaatit ja tomaattipyree, mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile tangoiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti