Kolme marinadia
Marinadi maustaa paistettavan tai grillattavan lihan ja kalan. Jos haluat välttyä tiskiltä, sekoita marinadin ainekset isossa muovipussissa. Pane pussiin marinoitavat lihat tai kalat ja solmi kiinni. Kääntele pussia muutamia kertoja marinoimisen aikana. Colamarinadi sopii parhaiten sian- ja lampaanlihalle. Grillauksen aikana voit voidella lihoja grillausöljyllä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 4 annosta
Perusmarinadi
- ½ dl viinietikkaa
- ½ dl soijaa
- ½ dl öljyä
- ½ tl mustapippuria
Sianlihamausteet
- inkivääri, salvia, rakuuna, curry, garam masala
Naudanlihamausteet
- timjami, chili, valkosipuli
Lampaanlihamausteet
- rosmariini, oregano, basilika, minttu, valkosipuli
Kalamausteet
- sitruuna, basilika, timjami, valkosipuli
Colamarinadi
- 1 dl kolajuomaa
- ½ dl öljyä
- 2 rkl hunajaa
- 1 tl kanelia
- 2 tl jauhettua korianteria
- 1 tl chilijauhetta
- 2 valkosipulinkynttä
Oma grillikastike
- ½ dl soijaa
- 1 rkl viinietikkaa
- 1 rkl tomaattipyreetä
- ½ tl jauhettua mustapippuria
- ½ tl paprikajauhetta
- 1 valkosipulinkynsi
- 1½ dl öljyä
Valmistusohje
1. Perusmarinadi: Vatkaa viinietikka, öljy, soija ja mustapippuri. Lisää muita mausteita grillattavan ruoan mukaan.
2. Colamarinadi: Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kolajuoma, öljy, hunaja, kaneli, korianteri ja chili. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet.
3. Oma grillikastike: Kuori valkosipulinkynsi. Vatkaa keskenään soija, viinietikka, tomaattipyree, mustapippuri ja paprikajauhe. Purista joukkoon valkosipulinkynsi. Lisää öljy. Kaada kastike pulloon ja sekoita hyvin. Säilytä viileässä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan