Kolme kylmää kesäkastiketta

Mitä olisi ruoka ilman kastiketta? Maukas kastike kruunaa ruoan. Grillijuhlissa pöytään kannattaa kattaa useampiakin kastikkeita, joista vieraat voivat valita mieleisensä. Ruokaa odotellessa kylmiin kastikkeisiin on myös mukava dippailla leipää.

Ainekset

  • 4 annosta

Yrttikastike

  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä
  • 2 rkl kurkkusalaattia
  • 1 hienonnettua kaprista
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia

Fetajuustokastike

  • 100 g fetajuustoa
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 rkl hienonnettua punasipulia
  • suolaa ja pippuria

Aiolikastike

  • 5 valkosipulinkynttä
  • 2 munankeltuaista
  • 2 1/4 dl ruokaöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • ½ tl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Yrttikastike: Sekoita majoneesi ja kermaviili. Lisää kurkkusalaatti sekä hienonnettu kapris ja ruohosipuli. Vinkki: Voit korvata ruohosipulin muilla tuoreilla yrteillä maun ja sesongin mukaan.

2. Fetajuustokastike: Kuori ja hienonna punasipuli, jätä hieman koristeeksi. Soseuta fetajuusto haarukalla, sekoita joukkoon ranskankerma, hienonnettu sipuli, suola ja pippuri. Koristele punasipulilla.

3. Aiolikastike: Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna huhmareessa. Pane hienonnetut valkosipulinkynnet kulhoon ja sekoita joukkoon munankeltuaiset. Lisää öljy ensin tipoittain ja lopuksi ohenna nauhana. Vatkaa voimakkaasti, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja sitruunamehulla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja