Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kolme kylmää kesäkastiketta

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

Ainekset

  • 4 annosta

Yrttikastike

  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä
  • 2 rkl kurkkusalaattia
  • 1 hienonnettua kaprista
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia

Fetajuustokastike

  • 100 g fetajuustoa
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 rkl hienonnettua punasipulia
  • suolaa ja pippuria

Aiolikastike

  • 5 valkosipulinkynttä
  • 2 munankeltuaista
  • 2 1/4 dl ruokaöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • ½ tl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Yrttikastike: Sekoita majoneesi ja kermaviili. Lisää kurkkusalaatti sekä hienonnettu kapris ja ruohosipuli. Vinkki: Voit korvata ruohosipulin muilla tuoreilla yrteillä maun ja sesongin mukaan.

2. Fetajuustokastike: Kuori ja hienonna punasipuli, jätä hieman koristeeksi. Soseuta fetajuusto haarukalla, sekoita joukkoon ranskankerma, hienonnettu sipuli, suola ja pippuri. Koristele punasipulilla.

3. Aiolikastike: Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna huhmareessa. Pane hienonnetut valkosipulinkynnet kulhoon ja sekoita joukkoon munankeltuaiset. Lisää öljy ensin tipoittain ja lopuksi ohenna nauhana. Vatkaa voimakkaasti, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja sitruunamehulla.

Lisää aiheesta:

SienirullaCaesarsalaatti broilerifileen keraSavusilakka-pastasalaattiLämmin kuskussalaatti paahdettujen juuresten keraPastasalaattia, lohta ja sokeriherneitäPerunasalaattia kolmella kielellä
GluteenitonKasvisruokaLisäkeruoatKastikkeet ja dipit

Mitä olisi ruoka ilman kastiketta? Maukas kastike kruunaa ruoan. Grillijuhlissa pöytään kannattaa kattaa useampiakin kastikkeita, joista vieraat voivat valita mieleisensä. Ruokaa odotellessa kylmiin kastikkeisiin on myös mukava dippailla leipää.

Tuoreimmat aiheesta

Gluteeniton
  • 10.10.202410:21
    Tahnat

    Pistaasihummus

  • 15.08.202407:43
    Omenat

    Anun omenasose

  • 11.07.202412:52
    Kreikkalainen salaatti

    Paras kreikkalainen salaatti

  • 28.06.202410:03
    mansikka

    Mansikoiden pakastus

  • 19.06.202414:33
    Juhannus

    Bella Tablen smetanasilli