Kokonaista matjessilliä
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5679006/landscape16_9/515/290/cd6e8e741dff1c96a54f5fb273139d7a/wt/902714-3904.jpg)
Tämä on loistava kesälounas – nopeasti ja helposti valmistettava ja hyvin herkullinen.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton
Neljälle
- 4 kokonaista matjessilliä
- 4 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 1 punasipuli
- 1 nippu ruohosipulia
- jauhettua valkopippuria
- ½ nippu tilliä
Tarjoiluun
- voisulaa
- vastakeitettyä uusia perunoita
Valmistusohje
1. Kuori ja silppua munat. Kuori ja viipaloi punasipuli ohuesti. Hienonna ruohosipuli. Asettele punasipulirenkaat neljän lautasen reunoille.
2. Sekoita munasilppu, ruohosipuli ja valkopippuri. Asettele seosta jokaisen lautasen keskelle. Asettele sillit munahakkeen päälle, koristele tillillä.
3. Sulata voi ja anna jokaisen ruokailijan kaataa itse voisulaa annokselleen. Uudet perunat ovat maukas lisuke.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka