Kokonaisena paistettuja ahvenia limeaiolilla

Tuoreet ahvenet kannattaa valmistaa niin yksinkertaisesti kuin mahdollista. Ruskista ne pannussa ja kypsennä valmiiksi uunissa.

Neljälle

  • 4 ahventa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Limeaioli

  • 1 dl majoneesia
  • 1 tl dijonsinappia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 limen mehu ja raastettu kuori

Valmistusohje

1. Perkaa ja suomusta ahvenet. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuivaa kala ja tee siihen viiltoja, penslaa oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla.

2. Ruskista kaloja 1-2 minuuttia molemmin puolin pannulla. Laita kalat uuninkestävään vuokaan ja jälkipaista uunin keskitasolla 20 minuuttia.

3. Limeaioli: Sekoita majoneesi, sinappi, suola ja pippuri. Purista mukaan valkosipuli ja limemehu. Sekoita mukaan limenkuori. Tarjoile vastapaistettujen ahventen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!