Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokonaisena paistettuja ahvenia limeaiolilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tuoreet ahvenet kannattaa valmistaa niin yksinkertaisesti kuin mahdollista. Ruskista ne pannussa ja kypsennä valmiiksi uunissa.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 4 ahventa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Limeaioli

  • 1 dl majoneesia
  • 1 tl dijonsinappia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 limen mehu ja raastettu kuori

Valmistusohje

1. Perkaa ja suomusta ahvenet. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuivaa kala ja tee siihen viiltoja, penslaa oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla.

2. Ruskista kaloja 1-2 minuuttia molemmin puolin pannulla. Laita kalat uuninkestävään vuokaan ja jälkipaista uunin keskitasolla 20 minuuttia.

3. Limeaioli: Sekoita majoneesi, sinappi, suola ja pippuri. Purista mukaan valkosipuli ja limemehu. Sekoita mukaan limenkuori. Tarjoile vastapaistettujen ahventen kera.

Lisää aiheesta:

Kalaa kookos-sipulikastikkeessaLohta tillikastikkeellaPaistettua punakampelaa ”Belle Meunière”PaprikakalaLohi ja vihreä voikastikeUunilohi yrttikastikkeessa
Paistettu kalaGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu kala
  • 23.5.15:15
    Kala

    Sammaltöyrääntuvan villit haukilastut

  • 28.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti

  • 17.08.202412:00
    Tortillat

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen pehmeät tortillat Surf and Turf

  • 03.09.202112:37
    Perunagratiini

    Iisi kalalaatikko – helppo ja nopea kalaruoka

  • 06.02.202012:37
    Kalamureke

    Haukimurekepihvit