Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokonaisena paistettu porsaanfilee portviinikastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Porsaanfilee sopii hieman juhlavammalle aterialle. Tarjoile filee portviinikastikkeen, perunasoseen ja kevyesti keitettyjen vihannesten kera.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 600 g porsaanfileetä

Marinadi

  • ½ dl öljyä
  • 1 tl timjamia
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl tuoretta inkivääriä

Portviinikastike

  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl portviiniä
  • 4 dl lihalientä
  • ½ tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • kevyesti keitettyjä, voissa pyöräytettyjä vihanneksia
  • perunasosetta (maustettuna emmentalraasteella)

Valmistusohje

1. Porsaanfilee: Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sekoita öljy, timjami, pippuri ja inkivääri marinadiksi ja marinoi fileetä siinä tunnin ajan. Ruskista filee kauttaaltaan ja jälkipaista uunissa 8-10 minuuttia. Anna lihan levätä alumiinifolioon käärittynä ja pidä se lämpimänä. Viipaloi liha vasta juuri ennen tarjoilua.

2. Portviinikastike: Hienonna salottisipuli. Sulata voi kattilassa ja kuullota salottisipuli ruskistamatta sitä. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon jauhot. Kiehauta viini ja lihaliemi toisessa kattilassa. Nosta ensimmäinen kattila takaisin levylle ja laimenna suurus nesteellä vähän kerrallaan ja sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia, silloin tällöin sekoittaen. Siivilöi kastike.

3. Tarjoile liha portviinikastikkeen, kevyesti keitettyjen vihannesten ja perunasoseen kanssa. Mausta perunasose emmental-juustoraasteella.

Lisää aiheesta:

Ankan- tai broilerinrintaa appelsiinikastikkeessaGrillattua koljaa siiderikastikkeellaPorsaanfilee viherpippurikastikkeellaJauhelihalasagneGratinoitua koljaa kinkun ja siiderikastikkeen keraKokonaisena paistettu porsaan ulkofilee pastan ja punaviinikastikkeen kera
PorsaanfileeKastikkeet ja dipitKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanfilee
  • 18.12.201409:47
    Kaalisalaatti

    Teresa Välimäki: Täytetty possunfileerulla ja paistettua ruusu- ja lehtikaalia

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Gratinoitua porsaanfileetä banaanin ja curryn kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Valkoviinissä haudutettu porsaanfilee ja simpukat

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Possunfileetä kesäkurpitsan kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kirstin porsaanfilee