Kokonaisena paistettu porsaanfilee portviinikastikkeen kera

Porsaanfilee sopii hieman juhlavammalle aterialle. Tarjoile filee portviinikastikkeen, perunasoseen ja kevyesti keitettyjen vihannesten kera.

4 annosta

  • 600 g porsaanfileetä

Marinadi

  • ½ dl öljyä
  • 1 tl timjamia
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl tuoretta inkivääriä

Portviinikastike

  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl portviiniä
  • 4 dl lihalientä
  • ½ tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • kevyesti keitettyjä, voissa pyöräytettyjä vihanneksia
  • perunasosetta (maustettuna emmentalraasteella)

Valmistusohje

1. Porsaanfilee: Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sekoita öljy, timjami, pippuri ja inkivääri marinadiksi ja marinoi fileetä siinä tunnin ajan. Ruskista filee kauttaaltaan ja jälkipaista uunissa 8-10 minuuttia. Anna lihan levätä alumiinifolioon käärittynä ja pidä se lämpimänä. Viipaloi liha vasta juuri ennen tarjoilua.

2. Portviinikastike: Hienonna salottisipuli. Sulata voi kattilassa ja kuullota salottisipuli ruskistamatta sitä. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon jauhot. Kiehauta viini ja lihaliemi toisessa kattilassa. Nosta ensimmäinen kattila takaisin levylle ja laimenna suurus nesteellä vähän kerrallaan ja sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia, silloin tällöin sekoittaen. Siivilöi kastike.

3. Tarjoile liha portviinikastikkeen, kevyesti keitettyjen vihannesten ja perunasoseen kanssa. Mausta perunasose emmental-juustoraasteella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!