Kokonaisena paistettu hirven entrecôte
Jos sinua onnistaa niin, että saat käsiisi hirven kokonaisen ulkofileen, jota myös entrecôteksi sanotaan, älä turhaan ryhdy paloittelemaan sitä: paista se varoen kokonaisena uunissa ja tarjoile luonnonantimien, kuten pihlajanmarjahyytelön kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kuudelle
- 1 ½ kg hirvenulkofileetä
- 2 tl suolaa
- 2 maustemittaa mustapippuria
- 2 rkl voita
Tarjoiluun
- pihlajanmarjahyytelöä tai -hilloa
- uunijuureksia
- timjamikastiketta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero lihaan suolaa ja pippuria ja ruskista liha ympäriinsä voissa. Nosta liha uunivuokaan ja paina lihalämpömittari paksuimpaan kohtaan. Pane liha uunin alatasolle.
2. Hirvenlihan voi syödä hyvin punaisena, jos pitää verisestä lihasta. Kun lihan sisälämpö on 48-50, se on sisältä rosanpunaista, kuten kuvassa. Jos haluat kypsempää lihaa, pidä sitä kauemmin uunissa.
3. Nosta liha vuoasta ja säästä paistoliemi, jonka voi käyttää timjamikastikkeeseen. Anna lihan vetäytyä alumiinifoliossa 20 minuuttia. Leikkaa sitten noin sentin viipaleiksi terävällä veitsellä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka