Mainos
Mainos

Jos sinua onnistaa niin, että saat käsiisi hirven kokonaisen ulkofileen, jota myös entrecôteksi sanotaan, älä turhaan ryhdy paloittelemaan sitä: paista se varoen kokonaisena uunissa ja tarjoile luonnonantimien, kuten pihlajanmarjahyytelön kanssa.

Kuudelle

  • 1 ½ kg hirvenulkofileetä
  • 2 tl suolaa
  • 2 maustemittaa mustapippuria
  • 2 rkl voita

Tarjoiluun

  • pihlajanmarjahyytelöä tai -hilloa
  • uunijuureksia
  • timjamikastiketta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero lihaan suolaa ja pippuria ja ruskista liha ympäriinsä voissa. Nosta liha uunivuokaan ja paina lihalämpömittari paksuimpaan kohtaan. Pane liha uunin alatasolle.

2. Hirvenlihan voi syödä hyvin punaisena, jos pitää verisestä lihasta. Kun lihan sisälämpö on 48-50, se on sisältä rosanpunaista, kuten kuvassa. Jos haluat kypsempää lihaa, pidä sitä kauemmin uunissa.

3. Nosta liha vuoasta ja säästä paistoliemi, jonka voi käyttää timjamikastikkeeseen. Anna lihan vetäytyä alumiinifoliossa 20 minuuttia. Leikkaa sitten noin sentin viipaleiksi terävällä veitsellä.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.