Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokonaisena paistettu hirven entrecôte

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Kuudelle

  • 1 ½ kg hirvenulkofileetä
  • 2 tl suolaa
  • 2 maustemittaa mustapippuria
  • 2 rkl voita

Tarjoiluun

  • pihlajanmarjahyytelöä tai -hilloa
  • uunijuureksia
  • timjamikastiketta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero lihaan suolaa ja pippuria ja ruskista liha ympäriinsä voissa. Nosta liha uunivuokaan ja paina lihalämpömittari paksuimpaan kohtaan. Pane liha uunin alatasolle.

2. Hirvenlihan voi syödä hyvin punaisena, jos pitää verisestä lihasta. Kun lihan sisälämpö on 48-50, se on sisältä rosanpunaista, kuten kuvassa. Jos haluat kypsempää lihaa, pidä sitä kauemmin uunissa.

3. Nosta liha vuoasta ja säästä paistoliemi, jonka voi käyttää timjamikastikkeeseen. Anna lihan vetäytyä alumiinifoliossa 20 minuuttia. Leikkaa sitten noin sentin viipaleiksi terävällä veitsellä.

Jos sinua onnistaa niin, että saat käsiisi hirven kokonaisen ulkofileen, jota myös entrecôteksi sanotaan, älä turhaan ryhdy paloittelemaan sitä: paista se varoen kokonaisena uunissa ja tarjoile luonnonantimien, kuten pihlajanmarjahyytelön kanssa.

Lisää aiheesta:

Riimisuolattua sianpotkaa vihanneksillaUunipaistiKarjalanpaisti puolukkasurvoksellaKokonaisena paistettu häränfileeLampaanpaisti gorgonzolan keraKokonaisena paistettua entrecôtea vihreiden papujen kera
RiistapaistiKananmunatonGluteenitonRiistakausiPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Riistapaisti
  • 20.10.201707:00
    Huomenta Suomi

    Hirvipaisti, paahdettua juuriselleriä ja suppilovahveroita

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sorsapaistia konjakkikastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vanhanajan hirvipaisti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Peuranpaisti calvadoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Marinoitu hirvenpaisti