Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Puolukkainen porkkanakääretorttu pulled pork-täytteellä, Iida

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 05.10.2022 21:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden neljännessä jaksossa inspiroidutaan syksyn mauista ja väreistä.

Pohja

  • 6 dl maitoa
  • 3 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 3 kpl kananmunaa
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 3 kpl isoa porkkanaa
  • 2 dl pakastepuolukkaa

Täyte

  • 200 g tuorejuustoa
  • 200 g ranskankermaa
  • 250 g pulled porkkia
  • 1 kpl suippopaprikaa
  • 1 kpl punasipulia
  • 1 kpl avocadoa
  • 2 rkl tuore persiljaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Kuorrutus

  • 200 g tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • ripaus suolaa
  • 1 tl mustapippurirouhetta

Koristeeksi

  • 2 kpl porkkanaa
  • 1 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • 5 siivua palvikinkkua
  • 2 rkl puolukkaa (tuore tai pakaste)
  • ruohosipulia

Pohja

  • 3dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 130g voita
  • 1kpl kananmunaa
  • 1tl leivinjauhetta
  • paistoherneitä

Täyte

  • 250 g tuorejuusto
  • 1sitruuna
  • ½ dl sokeria
  • 3 dl lakkaa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 7 kpl liivatetta

Kuorrute

  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g tuorejuustoa
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeeksi

  • 1 dl lakkaa
  • 1 kpl sitruunaa
  • 5 kpl orvokkia
  • 1dl pensasmustikoita

Valmistusohje

POHJA: Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita maito, munat, jauhot, suola ja öljy keskenään. Lisää raastettu porkkana ja sekoita. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja lisää puolukat ripotellen päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

TÄYTE: Sekoita tuorejuusto notkeaksi, lisää joukkoon ranskankerma. Lisää mausteet ja pulled pork. Pilko suippopaprika, punasipuli ja avocado pieneksi. Sekoita kaikki sekaisin. Lisää täyte jäähtyneen kääretortun päälle ja rullaa tiukaksi rullaksi.

KUORRUTUS: Koristeporkkanat: Paista porkkana siivuja kevyesti pannulla voin kera. Lisää suola porkkanoiden päälle. Laita porkkanat kuivumaan ja jäähtymään talouspaperin päälle. 

Kuorrutus ja koristelu: Vaahdota kerma. Lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto ja mausteet. Levitä kuorrute kääretortun päälle ja koristele porkkanasiivuilla, puolukalla, kinkulla ja ruohosipulilla.

LAKKAPIIRAKKA: Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vähitellen taikinan joukkoon. Sekoita nopeasti sekaisin, älä vaivaa. Laita taikina voideltuun irtopohjavuokaan (24cm). Leikkaa pohjalle leivinpaperi ja laita paistoherneet painoksi.

Paista pohjaa noin 15 minuuttia 200 asteisessa uunissa. Poista paistoherneet ja jäähdytä pohja.

TÄYTE: Sekoita tuorejuusto notkeaksi ja lisää joukkoon raastettu sitruunankuori ja sitruunan liemi. Lisää sokeri ja sekoita. Sekoita joukkoon lakat. Vaahdota kerma ja lisää lopuksi massan joukkoon varovasti käännellen. Kaada muropohjan päälle ja anna jähmettyä.

KUORRUTE: Vatkaa kerma ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto notkeaksi. Lisää tuorejuuston sekaan nuolialla käännellen kermavaahto. Pursota jäähtyneen piirakan päälle ruusutyllallä (M1) ruusun muotoisia kasoja. Koristele lakalla, pensasmustikoilla ja sitruunan paloilla ja orvokeilla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin reseptiKoko Suomi leipoo: Handmade with love -kakku, LauraKoko Suomi leipoo: Punajuuri-kääretorttu päärynä-auramoussella ja Puolukkakinuskipiirakka, SiiriKoko Suomi leipoo: Kanttarellikääretorttu ja Rustiikkinen omenapiirakka, SamiKoko Suomi leipoo: Syyssadon herkkusieni-pororulla, KatiKoko Suomi leipoo: Porkkana-Brita
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti