Koko Suomi leipoo: Puolukkainen porkkanakääretorttu pulled pork-täytteellä, Iida
Koko Suomi leipoo -sarjan kauden neljännessä jaksossa inspiroidutaan syksyn mauista ja väreistä.
Pohja
- 6 dl maitoa
- 3 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 3 kpl kananmunaa
- ½ dl rypsiöljyä
- 3 kpl isoa porkkanaa
- 2 dl pakastepuolukkaa
Täyte
- 200 g tuorejuustoa
- 200 g ranskankermaa
- 250 g pulled porkkia
- 1 kpl suippopaprikaa
- 1 kpl punasipulia
- 1 kpl avocadoa
- 2 rkl tuore persiljaa
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Kuorrutus
- 200 g tuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- ripaus suolaa
- 1 tl mustapippurirouhetta
Koristeeksi
- 2 kpl porkkanaa
- 1 rkl voita
- 1 tl suolaa
- 5 siivua palvikinkkua
- 2 rkl puolukkaa (tuore tai pakaste)
- ruohosipulia
Pohja
- 3dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 130g voita
- 1kpl kananmunaa
- 1tl leivinjauhetta
- paistoherneitä
Täyte
- 250 g tuorejuusto
- 1sitruuna
- ½ dl sokeria
- 3 dl lakkaa
- 4 dl kuohukermaa
- 7 kpl liivatetta
Kuorrute
- 2 dl kuohukermaa
- 200 g tuorejuustoa
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Koristeeksi
- 1 dl lakkaa
- 1 kpl sitruunaa
- 5 kpl orvokkia
- 1dl pensasmustikoita
Valmistusohje
POHJA: Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita maito, munat, jauhot, suola ja öljy keskenään. Lisää raastettu porkkana ja sekoita. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja lisää puolukat ripotellen päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
TÄYTE: Sekoita tuorejuusto notkeaksi, lisää joukkoon ranskankerma. Lisää mausteet ja pulled pork. Pilko suippopaprika, punasipuli ja avocado pieneksi. Sekoita kaikki sekaisin. Lisää täyte jäähtyneen kääretortun päälle ja rullaa tiukaksi rullaksi.
KUORRUTUS: Koristeporkkanat: Paista porkkana siivuja kevyesti pannulla voin kera. Lisää suola porkkanoiden päälle. Laita porkkanat kuivumaan ja jäähtymään talouspaperin päälle.
Kuorrutus ja koristelu: Vaahdota kerma. Lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto ja mausteet. Levitä kuorrute kääretortun päälle ja koristele porkkanasiivuilla, puolukalla, kinkulla ja ruohosipulilla.
LAKKAPIIRAKKA: Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vähitellen taikinan joukkoon. Sekoita nopeasti sekaisin, älä vaivaa. Laita taikina voideltuun irtopohjavuokaan (24cm). Leikkaa pohjalle leivinpaperi ja laita paistoherneet painoksi.
Paista pohjaa noin 15 minuuttia 200 asteisessa uunissa. Poista paistoherneet ja jäähdytä pohja.
TÄYTE: Sekoita tuorejuusto notkeaksi ja lisää joukkoon raastettu sitruunankuori ja sitruunan liemi. Lisää sokeri ja sekoita. Sekoita joukkoon lakat. Vaahdota kerma ja lisää lopuksi massan joukkoon varovasti käännellen. Kaada muropohjan päälle ja anna jähmettyä.
KUORRUTE: Vatkaa kerma ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto notkeaksi. Lisää tuorejuuston sekaan nuolialla käännellen kermavaahto. Pursota jäähtyneen piirakan päälle ruusutyllallä (M1) ruusun muotoisia kasoja. Koristele lakalla, pensasmustikoilla ja sitruunan paloilla ja orvokeilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa