Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Kanttarellikääretorttu ja Rustiikkinen omenapiirakka, Sami

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 05.10.2022 21:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden neljännessä jaksossa inspiroidutaan syksyn mauista ja väreistä.

Kääretorttupohja

  • 5 kpl valkuaista
  • 2 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 5 kpl keltuaista
  • 200 g tuorejuustoa
  • 5 g tuoretta timjamia
  • 1 tl suolaa

Kanttarellitäyte

  • 300 g kanttarelleja (tuore tai pakaste)
  • 1 kpl punasipulia
  • 10 g tuoretta timjamia
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 20 g voita
  • 0,5 dl espressoa
  • 200 g smetanaa (rasvaa väh. 40%)

Timjamimousse

  • 100g tuorejuustoa
  • 100 g Creme fraichea
  • 0,5 pnt timjamia
  • 1 tl suppilovahveropölyä
  • 1 tl suolaa

Pikkelöityjä kanttarelleja

  • 200 g kanttarelleja (tuore tai pakaste)
  • 2 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 dl omenaviinietikkaa

Omenapiirakka

  • 4 kpl kananmunaa
  • 3dl + piirakan päälle 2tl sokeria
  • 4,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1,5 dl maitoa
  • 100 g voita
  • 2 tl kardemummaa
  • 3 tl (pohjaan 1tl piirakan päälle 2tl) kanelia
  • 4 kpl omenaa
  • 1 kpl sitruuna

Vaniljakastike

  • 2 dl kuohukermaa
  • 0,5 kpl vaniljatanko
  • 1,5 rkl sokeria
  • 0,5 tl perunajauhoja
  • 2 kpl keltuaista
  • 0,5 dl kuohukermaa

Valmistusohje

KÄÄRETORTTUPOHJA: Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset, tuorejuusto, vehnäjauhot ja mausteet. Yhdistä massat. Kaada massa uunipellille leivinpaperin päälle ja levitä tasaiseksi. Paista 150c 15-20min. Nosta pohja pois uunista ja kääri se heti rullalle, jotta saat myöhemmin helpommin muodon pysymään

KANTARELLITÄYTE: Kuori ja leikkaa punasipuli pieniksi kuutioiksi. Leikkaa kantarellit pienemmiksi. Paista sipulit ja kantarellit voissa ja mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Lisää espresso ja paistele kunnes neste on kokonaan hävinnyt. Jäähdytä massa. Vatkaa smetana vaahdoksi ja yhdistä siihen jäähtynyt kanttarellimassa. Tarkista maku.Levitä massa pohjan päälle tasaisesti ja kääri leivinpaperin avulla tiukalle rullalle. Laita rulla jääkaappiin.

TIMJAMIMOUSSE: Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja tarkista maku. Laita massa pursotinpussiin, jossa tähti tylla. Koristele rulla timjamimousse-pursotuksilla.

PIKKELÖYDYT KANTTARELLIT: Tee pikkeliliemi: laita kattilaan vesi, sokeri ja etikka. Kiehauta. Jäähdytä. Kaada liemi kantarellien päälle ja nosta jääkaappiin. Laita kanttarelleja korosteeksi. 

OMENAPIIRAKKA: Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Nostele kuivat aineet vaahdon sekaan. Lisää joukkoon maito ja sulatettu voi. Kaada voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija noin 28 cm). Pilko omenat puolikuun muotoisiksi paloiksi. Laita omenaviipaleet veteen jossa on sitruunanmehua, jotta eivät tummu. Asettele omenaviipaleet pohjan päälle ruusukkeen muotoon. Ripottele päälle kanelia ja sokeria. Paista 225c 25min.

VANILIJAKASTIKE: Laita kattilaan kerma (1) ja puolikas vaniljatanko josta sisus kaavoitu myös joukkoon. Kiehauta ja nosta pois liedeltä, anna maustua 10min. Ota vaniljatanko pois kermasta. Sekoita perunajauho ja sokeri keltuaisten joukkoon. Vatkaa keltuaisten joukkoon vanilja-kerma pikkuhiljaa lisäten. Kuumenna seosta kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes se sakenee. Jäähdytä. Vaahdota 0,5dl kuohukermaa (2) ja lisää se jäähtyneen kastikkeen joukkoon.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin reseptiKoko Suomi leipoo: Handmade with love -kakku, LauraKoko Suomi leipoo: Syyssesongin parhaat, LauraKoko Suomi leipoo: Syyssadon herkkusieni-pororulla, KatiKoko Suomi leipoo: Kimchi-kääretorttu ja Sadonkorjuun kinuskinen omenapiirakka, IirisKoko Suomi leipoo: Kylmäsavulohileivokset
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti