Koko Suomi leipoo: Porkkana-Brita
![Koko Suomi leipoo: Porkkana-Brita](https://im.mtvuutiset.fi/image/7648882/landscape16_9/1600/900/e4b9fac066382f6268fa0012d19ad88d/BT/koko-suomi-leipoo-porkkana-brita.jpg)
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden viidennessä jaksossa teemana on trendikkäät hybridileivonnaiset.
Pohja
- 1,5 dl sokeria
- 1,5 dl fariinisokeria
- 3 kananmunaa
- 3 dl rypsiöljyä
- 4,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 0,5 tl inkivääriä
- 0,5 tl suolaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 250 g porkkanaraastetta
- 80 g saksanpähkinöitä
Marenki
- 3 kananmunan valkuaista
- 2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 luomusitruunan kuoriraaste
Sitruunatahna
- 1 luomu sitruunan mehu + raastettu kuori
- 2 keltuaista
- 1 dl sokeria
- 50 g voita
Täyte
- 4 dl vispikermaa
- 200 g tuorejuustoa
- (100 g rahkaa)
- 4 rkl luomu sitruunan mehua
- 1 luomu sitruunan kuoriraaste
- 1 dl tomusokeria
- 2 dl tuoreita kotimaisia vadelmia
Koristeluun
- 0,5 dl tomusokeria
- 2 dl kotimaisia tuoreita vadelmia
- 10 kpl sitruunamelissan lehtiä
- 100 g oranssia sokerimassaa
- 100 g vihreää sokerimassaa
- 0,5 dl perunajauhoja
- elintarvikeliimaa
Valmistusohje
POHJA: Vatkaa kevyesti sekaisin sokerit, munat ja rypsiöljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nuolijalla käännellen sokeri-öljyseokseen. Raasta porkkana ja hienonna pähkinät. Lisää taikinaan. Kaada taikina kahteen 24 cm kokoiseen irtopohjavuokaan ja jätä odottamaan.
MARENKI: Erottele valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa sokerit vähitellen. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää. Lisää sitruunan kuoriraaste ja sekoita vielä. Levitä marenkivaahto porkkanakakkupohjien päälle. Paista pohjia uunissa 175 asteessa n. 30 minuuttia kunnes porkkanakakkupohja on kypsää ja marenki rapeaa. Jäähdytä pohjat.
SITRUUNATAHNA: Purista sitruunan mehu ja raasta kuori kattilaan. Lisää muut aineet. Kuumenna seosta kattilassa koko ajan sekoittaen niin kauan, että se muuttuu paksuksi. Nosta jäähtymään.
TÄYTE: Vatkaa kerma vaahdoksi ja siirrä odottamaan. Vatkaa tuorejuusto, rahka, sokeri, sitruunan mehu ja kuoriraaste sekaisin. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma. Pursota seos jäähtyneiden pohjien väliin ja upota täytteeseen raikkaita vadelmia. Siivilöi kakun päälle tomusokeria ja koristele kakku vadelmilla ja sitruunamelissan lehdillä sekä sokerimassalla tehdyillä porkkanoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka