Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Porkkana-Brita

Julkaistu 09.12.2019 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden viidennessä jaksossa teemana on trendikkäät hybridileivonnaiset.

Pohja

  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl rypsiöljyä
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 250 g porkkanaraastetta
  • 80 g saksanpähkinöitä

Marenki

  • 3 kananmunan valkuaista
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 luomusitruunan kuoriraaste

Sitruunatahna

  • 1 luomu sitruunan mehu + raastettu kuori
  • 2 keltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 50 g voita

Täyte

  • 4 dl vispikermaa
  • 200 g tuorejuustoa
  • (100 g rahkaa)
  • 4 rkl luomu sitruunan mehua
  • 1 luomu sitruunan kuoriraaste
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 dl tuoreita kotimaisia vadelmia

Koristeluun

  • 0,5 dl tomusokeria
  • 2 dl kotimaisia tuoreita vadelmia
  • 10 kpl sitruunamelissan lehtiä
  • 100 g oranssia sokerimassaa
  • 100 g vihreää sokerimassaa
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • elintarvikeliimaa

Valmistusohje

POHJA: Vatkaa kevyesti sekaisin sokerit, munat ja rypsiöljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nuolijalla käännellen sokeri-öljyseokseen. Raasta porkkana ja hienonna pähkinät. Lisää taikinaan. Kaada taikina kahteen 24 cm kokoiseen irtopohjavuokaan ja jätä odottamaan.

MARENKI: Erottele valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa sokerit vähitellen. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää. Lisää sitruunan kuoriraaste ja sekoita vielä. Levitä marenkivaahto porkkanakakkupohjien päälle. Paista pohjia uunissa 175 asteessa n. 30 minuuttia kunnes porkkanakakkupohja on kypsää ja marenki rapeaa. Jäähdytä pohjat.

SITRUUNATAHNA: Purista sitruunan mehu ja raasta kuori kattilaan. Lisää muut aineet. Kuumenna seosta kattilassa koko ajan sekoittaen niin kauan, että se muuttuu paksuksi. Nosta jäähtymään.

TÄYTE: Vatkaa kerma vaahdoksi ja siirrä odottamaan. Vatkaa tuorejuusto, rahka, sokeri, sitruunan mehu ja kuoriraaste sekaisin. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma. Pursota seos jäähtyneiden pohjien väliin ja upota täytteeseen raikkaita vadelmia. Siivilöi kakun päälle tomusokeria ja koristele kakku vadelmilla ja sitruunamelissan lehdillä sekä sokerimassalla tehdyillä porkkanoilla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin reseptiKoko Suomi leipoo: Kinuskiomena, LauraKoko Suomi leipoo: Japanilainen juustokakku, yuzulumi ja marinoidut kirsikatKoko Suomi leipoo: Tumman ja vaalean päärynäinen liitto - päärynäinen juustomaustekakkuKoko Suomi leipoo: Rustiikit tuulihatutKoko Suomi leipoo: Mummolan raparperi-mansikkapiirakka & vaniljakastike
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti