Koko Suomi leipoo: Porkkana-Brita

Koko Suomi leipoo: Porkkana-Brita

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden viidennessä jaksossa teemana on trendikkäät hybridileivonnaiset.

Pohja

  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl rypsiöljyä
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 250 g porkkanaraastetta
  • 80 g saksanpähkinöitä

Marenki

  • 3 kananmunan valkuaista
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 luomusitruunan kuoriraaste

Sitruunatahna

  • 1 luomu sitruunan mehu + raastettu kuori
  • 2 keltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 50 g voita

Täyte

  • 4 dl vispikermaa
  • 200 g tuorejuustoa
  • (100 g rahkaa)
  • 4 rkl luomu sitruunan mehua
  • 1 luomu sitruunan kuoriraaste
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 dl tuoreita kotimaisia vadelmia

Koristeluun

  • 0,5 dl tomusokeria
  • 2 dl kotimaisia tuoreita vadelmia
  • 10 kpl sitruunamelissan lehtiä
  • 100 g oranssia sokerimassaa
  • 100 g vihreää sokerimassaa
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • elintarvikeliimaa

Valmistusohje

POHJA: Vatkaa kevyesti sekaisin sokerit, munat ja rypsiöljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nuolijalla käännellen sokeri-öljyseokseen. Raasta porkkana ja hienonna pähkinät. Lisää taikinaan. Kaada taikina kahteen 24 cm kokoiseen irtopohjavuokaan ja jätä odottamaan.

MARENKI: Erottele valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa sokerit vähitellen. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää. Lisää sitruunan kuoriraaste ja sekoita vielä. Levitä marenkivaahto porkkanakakkupohjien päälle. Paista pohjia uunissa 175 asteessa n. 30 minuuttia kunnes porkkanakakkupohja on kypsää ja marenki rapeaa. Jäähdytä pohjat.

SITRUUNATAHNA: Purista sitruunan mehu ja raasta kuori kattilaan. Lisää muut aineet. Kuumenna seosta kattilassa koko ajan sekoittaen niin kauan, että se muuttuu paksuksi. Nosta jäähtymään.

TÄYTE: Vatkaa kerma vaahdoksi ja siirrä odottamaan. Vatkaa tuorejuusto, rahka, sokeri, sitruunan mehu ja kuoriraaste sekaisin. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma. Pursota seos jäähtyneiden pohjien väliin ja upota täytteeseen raikkaita vadelmia. Siivilöi kakun päälle tomusokeria ja koristele kakku vadelmilla ja sitruunamelissan lehdillä sekä sokerimassalla tehdyillä porkkanoilla.


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!