Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Handmade with love -kakku, Laura

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 16.11.2022 21:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden finaalissa leivottiin juhlaan.

Kakkupohja

  • 700 g porkkanaraastetta
  • 6 kpl kananmunia
  • 175 g sokeria
  • 175 g fariinisokeria
  • 4 ½ dl auringonkukkaöljyä
  • 390 g erikoisvehnäjauhoja
  • 90 g mantelijauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 1 rkl kanelia
  • 1 ½ tl inkivääriä
  • 1 tl merisuolaa
  • 200 g saksanpähkinöitä
  • 2 rkl voita vuokien voiteluun

Kostutus

  • 1 dl sitruunan mehua
  • 2 rkl sokeria
  • ½ dl vettä

Täyte

  • 6 dl vispikermaa
  • 300 g tuorejuustoa
  • 290 g valkoinen suklaata
  • 2 kpl sitruunan kuoriraastetta
  • 500 g puolukkoita (pakaste, suomalainen)

Koristelu

    marenkivoikreemi

    • 2 ½ dl (7–8 munaa) valkuaista
    • 400 g sokeria
    • 500 g pehmeä voita
    • pastavärit; persikka, pinkki, vihreä

    Pitsikoriste

    • 6 g vohvelipaperia
    • 1 dl vettä
    • 50 g sokerimassaa
    • 1 rkl maissitärkkelystä
    • 2 rkl pakastekuivattuja vadelmia
    • pieni määrä lehtikultaa

    Keksitaikina

    • 150 g Cheddar-juusto
    • 120 g voita
    • 2 ½ dl erikoisvehnäjauhoja
    • ½ tl leivinjauhetta
    • 1 rkl rosmariinia (tuore)
    • ¼ tl merisuolaa
    • 1 kpl kananmuna
    • 1 kpl kananmuna voiteluun
    • ½ dl unikonsiemiä

    Täyte

      Paahdetut tomaatit

      • 15 kpl kirsikkatomaattia
      • 2 rkl oliiviöljyä
      • 2 tl valkoviinietikkaa
      • 1 tl ruokosokeria
      • ½ tl sormisuolaa
      • ½ tl mustapippuria (rouhe)

      Rosmariinimajoneesi

      • 1 kpl kananmuna
      • 2 ½ dl rypsiöljyä
      • 1 tl dijon-sinappia
      • 1 tl valkoviinietikkaa                     
      • 1 rkl rosmariinia (tuore)
      • 1 tl merisuolaa
      • valkosipulirouhetta myllystä

      Koristelu

        Juustopitsi

        • 200 g cheddar-juustoa            
        • 2 rkl vehnäjauhoja

        Valmistusohje

        KAKKUPOHJA: Pese, kuori ja raasta porkkanat. Rouhi saksanpähkinät. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet. Lisää munasokerivaahtoon öljy, porkkanaraaste, kuivat aineet ja pähkinärouhe. Kaada tasan 4 x Ø 20 cm voideltuihin irtopohjavuokiin ja paista kiertoilmalla 165 asteessa 25 min. Jäähdytä hyvin.

        KOSTUTUS: Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää sitruunamehu ja jäähdytä.

        TÄYTE: Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä. Vatkaa tuorejuusto sileäksi ja lisää sitruunan kuoriraaste. Vatkaa kerma erillisessä kulhossa vaahdoksi. Kaada suklaa tuorejuuston sekaan ja sekoita hyvin. Lisää vielä kermavaahto varovasti käännellen.

        MARENKIVOIKREEMI: Vatkaa pallovispilällä valkuaisia ja sokeria vesihauteessa, kunnes valkuaiset kypsyvät (60 ºC). Siirrä monitoimikoneeseen ja vaahdota voimakkaasti, kunnes seos jäähtyy. Vähennä nopeutta ja lisää huoneenlämpöinen voi vähitellen joukkoon. Lisää vaniljasokeri. Jatka vatkaamista, kunnes kreemi on vaaleaa ja kuohkeaa. Jaa kreemi kahteen osaan. Jaa toinen osista vielä kolmeen osaan ja värjää persikalla, pinkillä ja vihreällä pastavärillä. 

        VOHVELIPITSI: Revi vohvelipaperi kapeaan astiaan ja kaada päälle vesi. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Annostele n. 2 rkl verran massaa kuumalle, kuivalle paistinpannulle. Levitä lastalla tasaiseksi ja anna veden haihtua. Nosta valmis pitsi pöydälle odottamaan.

        KAKUN KOKOAMINEN JA KORISTELU: Jaa kaikki 4 kakkupohjaa puoliksi, jolloin sinulla on 8 pohjaa eli 4 pohjaa/kakku. Kokoa kakut kakkupahvien päälle. Pienennä ylemmän kakun kakkupahvia, jotta se ei näy valmiissa kakussa. Kiinnitä reunan ympärille reunakalvo. Kostuta pohjat sitruunavedellä ja täytä valkosuklaamoussella. Ripottele moussen päälle runsaasti kohmeisia puolukoita. Laita täytetyt kakut (4 pohjaa, 3 täytekerrosta) hetkeksi kylmään, jolloin täyte asettuu. Laita alempaan kakkuun kolme kakkutukea. Huomaa, että kakkutukien tulee olla yhtä pitkät, jotta kakusta tulee suora. Nosta ylempi kakku kakkupahveineen niiden päälle. Levitä kakun pintaan ensin murukerros marenkivoikreemistä. Koveta kylmässä. Levitä varsinaisen kuorrutekerros. Jätä pintaan tekstuuria. Tee kakun reunaan pinkillä kreemillä sabluunan avulla kuviota. Pursota persikalla kreemillä kakun pintaan unisiepparin kehikko. Pursota kehikosta roikkuvia makrameesulkia ja -solmuja pinkillä, persikalla ja vihreällä kreemillä. Muovaile sokerimassasta erikokoisia nappeja. Koristele napit lehtikullalla ja kiinnitä kakun sivulle. Lisää vadelmamurua kakun sivulle. Rutistele vohvelipitsit muotoonsa ja tee niistä ruusuke kakun keskelle.

        VINKKI: Kakusta tulee painava, joten sen siirtämistä helpottavat kunnon kakkutuet ja paksu kakkupahvi alimmaisena.

        Lisää aiheesta:

        Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin reseptiKoko Suomi leipoo: Juhlien kuningatar -kakku, IirisKoko Suomi leipoo: Opepöllö-kakku, TiiaKoko Suomi leipoo: Pelataan dominoa! -kakku, LauraKoko Suomi leipoo: Syyssadon herkkusieni-pororulla, KatiKoko Suomi leipoo: Mustikkajuustokakku donitsipedillä (10 kpl)
        Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

        KSL-ROSMARIINIKEKSI: 

        KEKSITAIKINA: Raasta juusto. Sekoita joukkoon jauhot, suola sekä rosmariini. Nypi voi joukkoon. Lisää viimeisenä kananmuna ja pyöritä n. Ø 5 cm pötköksi. Laita kylmään tekeytymään 20 minuutiksi. Voitele pötkö kananmunalla ja pyörittele unikonsiemenissä. Leikkaa 30 osaan ja paista keksit 180 asteessa 12 min.

        MAJONEESI: Mittaa kapeaan kulhoon kananmuna, öljy, sinappi, etikka ja suola. Sekoita sauvasekoittimella majoneesiksi. Mausta valkosipulirouheella ja tuoreella rosmariinilla.

        PAAHDETUT KIRSIKKATOMAATIT: Pese ja puolita tomaatit. Lado uunipellille ja lisää päälle öljy, viinietikka ja mausteet. Paahda grillivastuksilla n. 5 min.

        JUUSTOPITSI: Raasta juusto karkeaksi, kääntele joukkoon vehnäjauho ja levitä seos uunipellille. Sulata grillivastuksilla rapeaksi n. 5 min. Anna jäähtyä ennen kuin taivutat pitsin pienempiin osiin. 

        KEKSIEN KORISTELU JA VIIMEISTELY: Pursota keksille reilu nokare majoneesia. Nosta jokaisen keksin päälle paahdettu  tomaatinpuolikas. Koristele juustopitsillä.

        VINKKI: Voit maustaa keksit ja majoneesin lempiyrteilläsi.

        Tuoreimmat aiheesta

        Koko Suomi leipoo -reseptit
        • 10.6.13:58
          Koko Suomi leipoo

          Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

        • 10.6.13:35
          Koko Suomi leipoo

          Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

        • 5.6.14:18
          Koko Suomi leipoo

          Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

        • 5.6.12:55
          Koko Suomi leipoo

          Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

        • 5.6.12:37
          Koko Suomi leipoo

          Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti