Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Meksikolainen chocoflan -kakku

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 19.11.2018 20:57

MTV LIFESTYLE

Karamellikerros

  • 130 g hienoa sokeria
  • 0,6 dl huoneenlämpöistä vettä
  • 2 rkl kiehuvaa vettä

Suklaakakkukerros

  • 85 g suolatonta voita
  • 85 g tummaa suklaata (vähintään 70% kaakao) rouhittuna
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 kananmunan keltuaista
  • 1/2 tl vaniljaesanssia
  • 0,5 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1/4 tl murukahvia
  • Ripaus suolaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 1,5 kananmunan valkuaista

Vanukaskerros

  • 1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa (makeutettua)
  • 3 dl täysmaitoa, huoneenlämpöistä
  • 85 g tuorejuustoa (ei kevyt), huoneenlämpöistä
  • 3 kananmunaa, huoneenlämpöistä
  • 2 kananmunankeltuaista, huoneenlämpöistä
  • 1/2 tl vaniljaesanssia

Koristeluun

  • 2,5 dl hienoa sokeria
  • 0,75 dl glukoosisiirappia
  • 0,5 dl vettä

Valmistusohje

Valmista karamellikerros. Sekoita kasarissa varovasti keskenään sokeri ja huoneenlämpöinen vesi. Lämmitä seosta keskilämmöllä kiehumispisteeseen (3-5 minuuttia) ja keitä sekoittamatta, kunnes seos alkaa muuttua kullankeltaiseksi (1-2 minuuttia). Jatka kypsentämistä 1-2 minuuttia kasaria varovasti heilutellen. Poista hellalta ja heiluttele vielä muutama sekunti. Lisää varovasti joukkoon 2 rkl kiehuvaa vettä ja heiluttele tasaiseksi. Kaada kupliva seos rengaskakkuvuoan pohjalle.

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden toisessa taitotehtävässä leivottiin kansainvälisiä herkkuja. Laura leipoi ohjelmassa tuomareille meksikolaisen, näyttävällä sokerisella linnunpesällä koristellun kakun.

Valmista suklaakakkukerros. Sulata voi. Kaada voisula suklaarouheen sekaan ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa sokeri, keltuaiset ja vaniljaesanssi joukkoon. Lisää jauhot, murukahvi, suola ja kaneli. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti suklaaseokseen.

Kaada suklaakakkutaikina tasaisesti kakkuvuokaan karamellikerroksen päälle.

Valmista vanukaskerros. Mittaa kaikki vanukkaan ainekset tehosekoittimeen ja sekoita vain sen verran, että seos on tasaista. Voit myös sekoittaa ainekset sauvasekoittimella.

Kaada vanukasseos varovasti kakkuvuokaan suklaakakkutaikinan päälle.

Aseta kakkuvuoka kuumassa uunissa odottavaan isompaan uunivuokaan. Kaada kiehuvaa vettä uunissa kuumenneeseen vuokaan niin paljon, että vedenpinta yltää noin puoleen väliin kakkuvuokaasi.

Kypsennä kakkua 175 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, kunnes puutikkuun ei tartu enää taikinaa työntäessäsi sen kakun sisään.

Anna kakun jäähtyä kokonaan esimerkiksi kylmässä vesihauteessa tai jääkaapissa ennen sen kumoamista. Mitä kauemmin jäähdytät kakkua, sitä parempi. Kumoa kakku varovasti vadille. Mikäli olet jäähdyttänyt kakkua yön yli jääkaapissa, lämmitä ennen kumoamista kakkuvadin alaosaa lämpimässä vesihauteessa parin minuutin ajan, jotta karamelli ja suklaakakun alapuolelle siirtynyt vanukaskerros irtoavat hyvin.

Koristele kakku halutessasi kehrätyllä sokerilla: sekoita sokeri, glukoosisiirappi ja vesi varovasti pienessä kasarissa. Kuumenna seos vaaleanruskeaksi karamelliksi. Älä sekoita välissä. Kasta haarukka karamelliin ja vetele siitä sokerisäikeitä esimerkiksi pyöreän teräsastian päälle (suojaa työtasosi hyvin). Muotoile säikeet pieneksi linnunpesäksi. Säikeet jäähtyvät nopeasti, mutta huomioi, että nestemäinen sokeri on todella kuumaa. Suojahansikkaiden käyttö on suositeltavaa.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Annin Amerikan serkun banaanikakku Koko Suomi leipoo: Täyteläinen suklaakakku suolaisella karamellilla ja paahdetuilla pekaanipähkinöilläKoko Suomi leipoo: Suklainen heijastusAnnin KindertäytekakkuKoko Suomi leipoo: Lauran valuva Fraisier -kakku3 suklaista reseptiä, joita on pakko kokeilla
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitMakeat leivonnaisetLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti