Mainos
Mainos

Annin uunissa -bloggari Anni Paakkunaisen Kindertäytekakku on pääsiäisen takuuvarma hitti.

Tumma sokerikakkupohja

  • 3 kananmunaa
  • sokeria saman verran kuin kananmunia
  • jauhoseosta (vehnäjauhoa 40 %, perunajauhoa 30 %
  • tummaa kaakaojauhetta 30 %) saman verran kuin kananmunia
  • 0,5 –1 tl vaniljasokeria
  • (0,5 tl leivinjauhetta)

Valkosuklaamousse

  • 150 g valkosuklaata
  • 2 dl vispikermaa
  • 150 g tuorejuustoa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Kostutus

  • 1 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria

Suklaakreemi

  • 175 g voita
  • 200 g tuorejuustoa
  • 200 g tummaa suklaata
  • 1,5 rkl kaakaojauhetta
  • 0,5 rkl kuumaa vettä
  • 1 dl tomusokeria

Koristeet

  • Kindermunia
  • Suklaamunia
  • Suklaaganache
  • 60 g tummaa suklaata (noin 50 % kaakaota)
  • 0,5 dl vispikermaa
  • nokare voita

Valmistusohje

Täytekakkupohja: Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Mittaa kananmunat, sokeri ja jauhot kolmeen samankokoiseen lasiin niin, että kaikkia aineksia on saman verran.

Kaada munat ja sokeri monitoimikoneeseen ja vatkaa aluksi keskiteholla 1 minuutti. Lisää tehoa ja jatka vatkaamista noin 10 minuuttia, kunnes muna-sokerivaahto on hyvin kuohkeaa. Lisää jauhot kolmessa erässä siivilän läpi vaahtoon ja kääntele varovasti nuolijalla tasaiseksi. Paista kakkupohja alumiinisessa tai irtopohjallisessa, halkaisijaltaan 15 senttisessä voidellussa vuoassa. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 35–40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa se jäähdytysritilälle. Leikkaa kakku jäähtyneenä kolmeen osaan.

Valkosuklaakreemi: Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit notkeaksi toisessa kulhossa sähkövatkaimella. Vatkaa sula suklaa tuorejuustoseokseen. Kääntele lopuksi kerma joukkoon.

Suklaakreemi: Anna voin ja tuorejuuston pehmentyä huoneenlämmössä. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä. Sekoita keskenään kaakaojauhe ja kuuma vesi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi. Tähän menee noin viisi minuuttia. Lisää jäähtyneet sula suklaa, kaakaojauheseos ja tuorejuusto. Vatkaa seosta muutaman minuutin ajan ihanan pehmeäksi ja kuohkeaksi.

Kakun kasaus: Kasaa kakku kelmulla tai reunakalvolla vuorattuun vuokaan: nosta pohja vuokaan, kostuta pullasudilla ja lisää puolet moussesta. Toista sama seuraavaan kerrokseen. Laita kakku jääkaappiin ja anna maustua pari tuntia tai yön yli.

Kumoa kakku suoraan kakkualustalle. Levitä suklaakreemi kakun pintaan paljettiveitsellä. Jähmetä pinta välillä jääkaapissa. Valmista ganache ja kaada se kakun päälle ohjeen mukaisesti: Asettele suklaamunat ja muut koristeet kakun pinnalle. 

Suklaaganache: Pilko suklaa pieneksi kulhoon ja lämmitä kerma. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja jätä sivuun. Kun kerma on sulattanut suklaata hetken, sekoittele seosta varovasti lusikalla. Lisää tarvittaessa kermaa tai suklaata. Lisää lopuksi pieni nokare voita ja anna sen sulaa ganachen joukkoon.

Kun ganache on jäähtynyt, kaada se hiljalleen kakun päälle. Voit valuttaa reunat ensin ja kaataa ganachen kakun päälle, josta se valuu pitkin reunoja. Auta valumia vielä palettiveitsellä. Muista olla ripeä, sillä ganache jähmettyy nopeasti kylmän kakun päällä.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja