Ruis-maitosuklaamuru:
Sulata voi ja sekoita siihen jauhot ja sokeri. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 175 asteessa n. 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä ja murenna pohja pieneksi muruksi.
Sulata suklaa ja sekoita ruismurun kanssa. Levitä pellille ja laita jääkaappiin jähmettymään.
Kakkupohjat:
Vuoraa leivinpaperilla halkaisijaltaan 23 cm ja 16 cm kokoiset irtopohjavuoat. Suihkauta vuokasprayllä. Taikina nousee paljon, joten vuokien reunojen tulee olla korkeat tai voit myös tehdä leivinpaperista korkeat reunukset.
Ota esille kaksi saman kokoista lasia. Riko munat toiseen lasiin. Kaada toiseen lasiin saman verran sokeria. Kaada sokeri yleiskoneen kulhoon.
Mittaa tyhjentämääsi lasiin munien kanssa yhtä paljon jauhoja, noin 75 % vehnäjauhoja ja loput perunajauhoja. Laita päälle 3,5 tl leivinjauhetta ja sekoita lusikalla jauhot keskenään.
Kaada munat kulhoon ja vatkaa sokerin kanssa kiinteähköksi vaaleaksi vaahdoksi. Vaahtoon piirretyn kuvion tulisi pysyä hetken näkyvissä vaahdon pinnalla.
Siivilöi jauhot munavaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen. Kaada taikina valmistelemiisi vuokiin.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Huomaa, että pieni kakku kypsyy isoa nopeammin. Kakku on valmis, kun se on hieman irronnut vuoan reunoista eikä kakkuun pistettyyn tikkuun jää taikinaa. Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen ritilälle jäähtymään.
Mustaherukkagele:
Vuoraa leivinpaperilla halkaisijaltaan 20 cm ja 12 cm kokoiset irtopohjavuoat.
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Soseuta mustaherukat. Lisää sokeri. Kiehauta vesi, liota liivatteet veteen. Kaada liivate ohuena nauhana mustaherukkasoseeseen samalla sekoittaen. Kaada massa vuokiin ja laita pakkaseen jähmettymään.
Tyrnivalkosuklaamousse:
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita keskenään sula suklaa, tuorejuusto, sokerit ja suurin osa tyrnimehusta. Kiehauta loppu mehu kattilassa, liota liivatteet mehuun. Kaada liivate massan joukkoon tasaisena nauhana samalla sekoittaen. Kääntele joukkoon vatkattu kerma. Laita mousse pursotinpussiin ja jääkaappiin odottamaan täyttämistä.
Puolukkamousse:
Soseuta puolukat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään tuorejuusto, jogurtti, puolukkasose ja sokerit. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta vesi kattilassa, liota liivatteet veteen. Kaada liivate ohuena nauhana moussen joukkoon. Lisää moussen joukkoon vielä loput puolukat. Kääntele joukkoon vatkattu kerma. Laita mousse pursotinpussiin ja jääkaappiin odottamaan täyttämistä.