Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Kasvimaan juhannusröra, Juulian resepti

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 08.01.2024 20:32

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kuudennessa jaksossa valmistettiin välipalaherkku.

Perunarieskaset

  • 800 g uuden sadon perunoita
  • n. 2 dl kevytmaitoa
  • 50g voita
  • 3 kpl (2 munaa ja yksi keltuainen) ananmunia
  • 6 (5+1) dl erikoisvehnäjauhoja
  • 3 tl suolaa
  • 1 rkl rypsiöljyä

Mummon retiisit

  • 200 g retiisejä
  • 0,5 dl juoksevaa hunajaa
  • 0,5 dl valkoviinietikkaa
  • 0,5 dl vettä
  • ¼ tl suolaa
  • 0,5 dl tilliä

Mast-o khiar

  • 300 g retiisit
  • 2 dl keltaisia rusinoita
  • 500 g turkkilaista jogurttia
  • 0,5 dl tilliä
  • 0,5 dl minttua
  • 0,5 tl suolaa
  • 0, 5tl mustapippuria
  • 3 rkl mietoa oliivioljyä
  • 1 valkosipulin kynsi

Gremolata

  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 kpl luomu sitruuna
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 0,5 tl suolaa

Hävikki-sour

  • Ylijäämä valkuainen
  • Ylijäämä sitruunamehu
  • Ylijäämä hunaja
  • Ylijäämä mintunlehdet

Valmistusohje

PERUNARIESKASET: Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Keitä uudet perunat kuorineen hyvin suolatussa vedessä. Survo kuumat perunat perunasurvimella ja lisää joukkoon voi ja desin verran maitoa. Sekoita survotun perunan joukkoon kananmunat, 0,5dl maitoa ja 1tl suolaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää 5 dl vehnäjauhoja ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikinasta öljytyn pyöreän (tai kalan muotoisen) muotin ja lusikan avulla pyöreitä rieskasia pellille, myös jauhoja voi käyttää apuna. Paista 225 asteessa 20 minuuttia.

MUMMON RETIISIT: Siivuta retiisit mandoliinilla 3ml siivuiksi. Tee liemi: laita kannelliseen astiaan vesi, hunaja, etikka, suola ja hienonnettu tilli, hölskytä sekaisin. Lisää liemen joukkoon siivutetut retiisit, hölskytä sekaisin ja siirrä kylmään maustumaan.

MAST-O KHIAR: Raasta retiisit. Valuta raastetut retiisit ja turkkilainen jogurtti. Hienonna yrtit.

GREMOLATA: Laita kaikki aineet korkeaan kulhoon ja poraa sauvasekoittimella tasaiseksi.

KOKOAMINEN: Levitä Mast-o khiar perunarieskasten päälle. Asettele päälle mummon retiisit. Pirskottele päälle gremolataa.

HÄVIKKI-SOUR: Laita ainekset kannelliseen lasipurkkiin ja ravista kunnes valkuainen vaahtoaa. Kaada kauniisiin laseihin, toppaa kuplavedellä ja koristele ylijäämämintulla. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin reseptiKoko Suomi leipoo: Sydämelliset ruis-porkkanabageli, Nellan reseptiKoko Suomi leipoo: Jokilaiva-tartaletit, TiiaKoko Suomi leipoo: Riitan jouluinen lohikranssiKoko Suomi leipoo: Porkkanakakku porkkanakinuskillaKoko Suomi leipoo: Räjähtävien reisien yhden tähden punk-pizza
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti