Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Riitan jouluinen lohikranssi

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 20.12.2021 20:40

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman kolmannessa jaksossa loihdittiin juhlapöytään suolaisia ja makeita leivoksia.

Taikina

  • 40 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 200 g Valio maitoa
  • 130 g Valio maitoa
  • 10 g hunajaa
  • ripaus sahramia
  • 310 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1 pussi Sunnuntai kuivahiivaa
  • 1 ½ –2 tl suolaa
  • 35 g huoneenlämpöistä Valio voita

Täyte

  • 20 g Valio voita
  • 1 purjo
  • 1 pkt Valio Koskenlaskijaa
  • 300 g savulohta
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 1 kpl kananmuna
  • 3 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 tl sormisuolaa

Lehtikaalisipsit

  • 300 g lehtikaalia
  • 50 g oliiviöljyä
  • 1 tl sormisuolaa
  • 1 sitruuna + kuori

Kastike

  • 1 keltuainen
  • 1 valkosipulin kynsi
  • tilliä
  • kevätsipulia
  • 1 tl hunajaa
  • 1 tl kotisinappia
  • 1 tl etikkaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • valkopippuria
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 150 g Valio kermaviiliä

Valmistusohje

TAIKINA:  Lämmitä ensimmäinen erä maitoa (200 g) ja vehnäjauhoja (40 g) hyvin sekoittaen 65 asteeseen. Lisää kylmä maito (130 g), hunaja ja sahrami. Kun mittari näyttää 42 astetta, lisää toinen erä vehnäjauhoja (310 g), kuivahiiva ja suola. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia. Lisää voi. Jatka vaivaamista noin 10 minuuttia kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina noin 30 minuuttia.

TÄYTE: Kuullota pilkottu purjo voissa. Jäähdytä. Sekoita kaikki täytteen raaka-aineet yhteen. Kauli taikina noin 40 cm x 25 cm kokoiseksi levyksi. Levitä täyte levylle ja kierrä rullaksi. Leikkaa noin 5 cm paloiksi. Aseta palat leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Jätä keskelle tyhjä tila. Kohota noin 20 minuuttia. Voitele munalla ja koristele seesaminsiemenillä ja sormisuolalla. Paista 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

LEHTIKAALISIPSIT: Revi kaali pieneksi kulhoon. Lisää öljy ja suola. Sekoita hyvin. Paista pellillä 175 asteessa 5 – 7 minuuttia. Lisää sitruuna paistamisen jälkeen.

KASTIKE: Sekoita rypsiöljyä ja kermaviiliä lukuun ottamatta kaikki aineet sauvasekoittimella. Valuta öljy joukkoon varovasti samalla sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää lopuksi kermaviili.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Saimaan seudun suolainen leipätaideteos, Shawan reseptiKoko Suomi leipoo: Briossisämpylä – kasvisburgerKoko Suomi leipoo: Oton Metsämiehen näkkärit ja mini-pistaasikorvapuustitKoko Suomi leipoo: PasteijaKoko Suomi leipoo: Loppu kesän tuulahdusKoko Suomi leipoo: Petrin suolaiset petit foursit
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti