Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Jokilaiva-tartaletit, Tiia

MTV OY / Saku Tiainen
Julkaistu 21.09.2022 20:49

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden toisessa jaksossa kisaajat kertoivat itsestään leivoksien kautta.

Pohja

  • 150 g Voi
  • 3 dl Sunnuntai hieno ruisjauho
  • 1,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • 0,5 tl Suola
  • 2 tl Kumina
  • 1 kpl Kananmunan keltuainen
  • 0,5 rkl Tumma siirappi
  • Täyte

Paistettua fenkolia ja savusilakkaa

  • n. 200 g Fenkoli (tuore kokonainen)
  • 1 rkl Rypsiöljy
  • (kokonainen tuore) 12–14 kpl (n. 400 g) Savusilakoita
  • 50 g Tuorejuusto maustamaton
  • 1,5 dl Ruokakerma
  • 2 Kananmuna
  • 1/3 nippu tilliä (tuore)
  • 0,5 tl Mustapippuri (rouhe)
  • 1 tl Suola

Marinoitu punasipuli

  • 1 kpl Punasipuli (pieni)
  • 2 rkl Etikka
  • 1 rkl Sokeri

Fenkoli-tillivaahto

  • n. 200 g Fenkoli (tuore kokonainen)
  • 1 Nippu tilliä (tuore)
  • 200 g Tuorejuusto maustamaton
  • 1 dl Kuohukerma
  • 1 kpl Sitruuna
  • 2 rkl Fenkolin siemen
  • Ripaus suolaa

Viimeistelyyn

  • 2/3 Nippua tilliä (tuore)
  • 1 kpl Sitruuna

Coral-tuile

  • 90 g Vesi
  • 10 g Vehnäjauho
  • 1 dl Rypsiöljy

Mausteeksi

  • Sormisuolaa

Valmistusohje

POHJA: Sekoita jauhot sekä mausteet keskenään. Lisää jauhoseos pehmeään voihin nyppien, lisää sekoittelun lomassa siirappi ja kananmunan keltuainen. Laita jääkaappiin n. 10 min ajaksi, laita uuni lämpiämään 175 °C. Kauli ohkaiseksi levyksi, n. 3 mm. Painele taikina muotteihin ja laita muotit vielä n.10min ajaksi jääkaappiin. Paista pohjia 175 °C uunissa n. 10 min

MARINOITU PUNASIPULI: Pilko punasipuli pieneksi kuutioksi. Sekoita sekaan etikka ja sokeri. Anna maustua koristeluun saakka.

TÄYTE: Pilko 400 g fenkolia n. 1 cm x 1 cm kokoisiksi paloiksi ja laita pannulle paistumaan hiljaiselle lämmölle rypsiöljyn kanssa. Paista n. 5-10 min, kunnes pehmentynyt hieman. Perkaa savusilakoista lihat erikseen. Nosta uunin lämpö 200 °C. Tee täytemassa: savusilakka, munat, kerma sekä tuorejuusto sekaisin ja mausta mustapippurilla ja pienellä ripauksella suolaa. Lisää tilliä n. puolikas nippu.

TÄYTÄ TARTALETIT: Pohjalle fenkolia (käytä vain noin puolet. eli 200 g). Kaada täytemassaa päälle. Paista tartaletteja vielä n. 15 min 200 °C, kunnes kypsiä. Jäähdytä tartaletteja tarpeeksi ennen fenkoli-tillivaahdon lisäystä.

FENKOLI-TILLIVAAHTO: Vedä sauvasekoittimella jäähtynyt paistettu fenkoli sileäksi massaksi, lisää mukaan nippu tilliä ja tasoita vielä massa.Pehmennä tuorejuusto sähkövatkaimella ja lisää fenkoli-tilliseos sekä ripaus suolaa mukaan. Pienennä morttelissa fenkolin siemenet ja lisää mukaan. Vaahdota kuohukerma ja lisää muun massan joukkoon lopuksi. Lisää puolen sitruunan mehu. Laita massa pursotuspussiin ja pursota tartalettien päälle

CORAL TUILE: Laita pienelle pannulle öljyä ja lämmitä kuumaksi. Sekoita vesi ja vehnäjauho sekaisin ja laita kuumaan öljyyn pieni määrä seosta. Nosta talouspaperin päälle, kun väri kullanruskea. Lisää sormisuolaa.

VIIMEISTELY: Lisää vaahdon päälle marinoitua punasipulia, murskattua. 

CORAL TUILEA JA TILLITUPSUT: Coral tuilesta kolmion muotoiset purjeet pystyyn. Laita puolikkasta sitruunasta vielä pieniä lohkoja tarjoilulautaselle tillin kera.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Makujen metsä, Sarahin reseptiKoko Suomi leipoo: Sydämelliset ruis-porkkanabageli, Nellan reseptiKoko Suomi leipoo: Suppinaattirulla ja Omena-puolukkayllätys, TiiaKoko Suomi leipoo: Syyssesongin parhaat, LauraKoko Suomi leipoo: Annen ”Jäävuoren huippu” – pieni suolainenKoko Suomi leipoo: Andersin merellinen juustopiirakka
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti