Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Sydämelliset ruis-porkkanabageli, Nellan resepti

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 08.01.2024 20:25

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kuudennessa jaksossa valmistettiin välipalaherkku.

Ruis-porkkanabagelit

  • 3 dl vettä
  • 25 g tuore hiivaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1,5 tl suolaa
  • 6 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 2 dl karkeaa ruisjauhoa
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • 1 iso tai 2 pienempää porkkanaa
  • 2 l vettä
  • 1 rkl hunajaa
  • 0,5 dl seesaminsiemeniä
  • 0,5 d unikonsiemeniä

Ruiskeksit

  • 1 dl karkeaa ruisjauhoa
  • 0,5 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 dl kevytmaitoa
  • 50 g voita

Kukkakaalihummus

  • 250 g kukkakaalia
  • 0,5 tl kurkumaa
  • 0,5 tl paprikajauhetta
  • 0,5 tl savupaprikajauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • Puolikas sitruuna
  • 1 rkl tahinia
  • 2 rkl + 2 rk oliiviöljyä

Fetavaahto

  • 200 g fetajuustoa (pala)
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • Ripaus mustapippuria

Lisäksi

  • 2 kpl avokadoa
  • 200 g Vuolu-kanaa (pehmeä savu)
  • 1 nippu tammenlehtisalaattia

Valmistusohje

RUIS-PORKKANABAGELIT: Kuori ja raasta porkkana. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja, suola ja 2 dlvehnäjauhoja. Vatkaa hetki. Lisää ensin porkkanaraaste ja sitten ruisjauhot ja loput vehnäjauhot.Vaivaa yleiskoneessa reilu 5 minuuttia Jätä taikina kohoamaan noin 35 minuutiksi. Pyöritä taikinasta pötkö ja jaa se 10 osaan. Pyöritä osa kerrallaan palloksi ja paina peukalolla keskelle reikä. Venytä reikää kevyesti ja muotoile bagelista tasainen. Anna kohota leivinpaperilla vuoratun uunipellin päällä 10–15 minuuttia. Kiehauta 2 l vettä kattilassa ja lisää hunaja. Keitä bageleita vedessä noin minuutti per puoli. Nosta bagelit pellille, voitele vesi-hunajaseoksella kevyesti ja paina ruiskeksi kevyesti bagelin päälle. Voitele ruiskeksejä myös hieman ja ripottele pinnalle seesamin- ja unikonsiemeniä. Paista 225 asteessa 15–20 minuuttia.



RUISKEKSIT: Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivien aineiden joukkoon sula voi ja maito.
Sekoita tasaiseksi. Siirrä hetkeksi kylmään. Kauli taikina leivinpaperin välissä melko ohueksi. Ota taikinasta sydänstanssilla 30 keksiä. Laita kolme keksiä jokaisen bagelin päälle.

KUKKAKAALIHUMMUS: Poista kukkakaalista kanta, irrota kukinnot ja puolita ne. Laita uunivuokaan ja lisää mausteet sekä
2 rkl oliiviöljyä. Laita uuni 200 asteeseen ja paahda uunissa alkulämmöstä alkaen noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki. Laita kukkakaalit tehosekoittimeen. Lisää puolikkaan sitruunan mehu ja tahini. Aja tasaiseksi. Lisää lopuksi 2 rkl oliiviöljyä.

FETAVAAHTO: Murenna feta haarukalla. Lisää tuorejuusto ja mustapippuri. Vatkaa sekaisin. Laita vaahto
pursotuspussiin, jossa on pyöreä iso tylla.

KOKOAMINEN: Kuori ja pilko avokadot. Halkaise hieman jäähtyneet bagelit. Levitä pohjalle kerros
kukkakaalihummusta. Asettele salaatinlehti siten, että se jää näkyviin, kun kansi tulee päälle.
Pursota päälle fetavaahtoa. Laita seuraavaksi avokadopalat ja kana bagelin sisään. Nosta bagelin
kansi päälle.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Lena’s cheezy potato pie, Lenan reseptiKoko Suomi leipoo: Makujen metsä, Sarahin reseptiKoko Suomi leipoo: Rouheiset bagelit, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Suppinaattirulla ja Omena-puolukkayllätys, TiiaKoko Suomi leipoo: Lauran Punajuuri-vuohenjuustobagelitKoko Suomi leipoo: Loppu kesän tuulahdus
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti