Klassinen tsatsiki
Tsatsikia tarjoillaan usein alkuruokana kreikkalaisissa ravintoloissa. Se on ideaalinen, pieni ruokalaji joka pitää vieraat kiireisinä ja hyväntuulisina pääruokaa odotellessa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- ½ l maustamatonta jogurttia
- 1 lavakurkku
- 8 valkosipulinkynttä
- 1 ½ tl oliiviöljyä
- 1 ½ tl puristettua sitruunamehua
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Lisäksi tarvitset
- kahvinsuodattimen
Valmistusohje
1. Kaada jogurtti kahvinsuodattimeen ja anna valua 1 tunti.
2. Kuori kurkku ohuesti perunankuorimaveitsellä ja raasta se karkeasti. Sekoita kurkkuraaste ja suola, anna levätä 5 minuuttia ja valuta sitten siivilässä.
3. Sekoita kurkkuraaste ja jogurtti. Mausta puristetulla valkosipulilla, halutessasi lisäsuolalla sekä pippurilla, sitruunamehulla ja oliiviöljyllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia