Tsatsikia tarjoillaan usein alkuruokana kreikkalaisissa ravintoloissa. Se on ideaalinen, pieni ruokalaji joka pitää vieraat kiireisinä ja hyväntuulisina pääruokaa odotellessa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- ½ l maustamatonta jogurttia
- 1 lavakurkku
- 8 valkosipulinkynttä
- 1 ½ tl oliiviöljyä
- 1 ½ tl puristettua sitruunamehua
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Lisäksi tarvitset
- kahvinsuodattimen
Valmistusohje
1. Kaada jogurtti kahvinsuodattimeen ja anna valua 1 tunti.
2. Kuori kurkku ohuesti perunankuorimaveitsellä ja raasta se karkeasti. Sekoita kurkkuraaste ja suola, anna levätä 5 minuuttia ja valuta sitten siivilässä.
3. Sekoita kurkkuraaste ja jogurtti. Mausta puristetulla valkosipulilla, halutessasi lisäsuolalla sekä pippurilla, sitruunamehulla ja oliiviöljyllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.