Klassinen tsatsiki

Tsatsikia tarjoillaan usein alkuruokana kreikkalaisissa ravintoloissa. Se on ideaalinen, pieni ruokalaji joka pitää vieraat kiireisinä ja hyväntuulisina pääruokaa odotellessa.

Neljälle

  • ½ l maustamatonta jogurttia
  • 1 lavakurkku
  • 8 valkosipulinkynttä
  • 1 ½ tl oliiviöljyä
  • 1 ½ tl puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Lisäksi tarvitset

  • kahvinsuodattimen

Valmistusohje

1. Kaada jogurtti kahvinsuodattimeen ja anna valua 1 tunti.

2. Kuori kurkku ohuesti perunankuorimaveitsellä ja raasta se karkeasti. Sekoita kurkkuraaste ja suola, anna levätä 5 minuuttia ja valuta sitten siivilässä.

3. Sekoita kurkkuraaste ja jogurtti. Mausta puristetulla valkosipulilla, halutessasi lisäsuolalla sekä pippurilla, sitruunamehulla ja oliiviöljyllä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.