Klassinen tsatsiki

Tsatsikia tarjoillaan usein alkuruokana kreikkalaisissa ravintoloissa. Se on ideaalinen, pieni ruokalaji joka pitää vieraat kiireisinä ja hyväntuulisina pääruokaa odotellessa.

Neljälle

  • ½ l maustamatonta jogurttia
  • 1 lavakurkku
  • 8 valkosipulinkynttä
  • 1 ½ tl oliiviöljyä
  • 1 ½ tl puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Lisäksi tarvitset

  • kahvinsuodattimen

Valmistusohje

1. Kaada jogurtti kahvinsuodattimeen ja anna valua 1 tunti.

2. Kuori kurkku ohuesti perunankuorimaveitsellä ja raasta se karkeasti. Sekoita kurkkuraaste ja suola, anna levätä 5 minuuttia ja valuta sitten siivilässä.

3. Sekoita kurkkuraaste ja jogurtti. Mausta puristetulla valkosipulilla, halutessasi lisäsuolalla sekä pippurilla, sitruunamehulla ja oliiviöljyllä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!