Klassinen paella Valenciana

Paella on perinteikäs espanjalainen kansallisruoka. Rannikolla se sisältää totta kai meren antimia, kun taas sisämaassa käytetään enemmän kanaa. Riisi maustetaan ja värjätään sahramilla.

Kuudelle

  • 1 prk simpukoita
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 broileri
  • 100 g vähärasvaista sianlapaa
  • 2 keltasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 vihreää paprikaa
  • 3 dl pitkäjyväistä riisiä
  • ½ sitruuna + sitruunalohkoja
  • 8 dl kanalientä
  • 1 g sahramia
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • ½ maustemitta cayennepippuria
  • 300 g mustekalaa
  • 4 tuoretta keisarihummeria
  • 200 g kuorellisia katkarapuja
  • 100 g mustia oliiveja

Valmistusohje

1. Paloittele broilerin lihat pienempiin osiin, kuutioi sianlapa. Kuumenna hieman öljyä paellapannussa tai suuressa paistinpannussa, paista kana ja sianliha. Laita sivuun. Hienonna keltasipuli ja valkosipulinkynnet. Poista paprikoista siemenet ja suikaloi. Kaada loput öljystä pannuun ja paista sipuli sekä valkosipuli kullanruskeiksi. Lisää tomaattimurska, paprika ja riisi. Paista muutama minuutti samalla sekoittaen.

2. Purista mukaan sitruunamehu, lisää kanaliemi ja simpukoiden liemi, mausta sahramilla, suolalla, mustapippurilla ja cayennepippurilla. Lisää kana ja sianliha, anna poreilla miedolla lämmöllä kannen alla 15-20 minuuttia. Lisää kalat ja äyriäiset ja anna vielä poreilla 5 minuuttia. Anna paellan levätä muutama minuutti, koristele se sitten oliiveilla. Tarjoile sitruunalohkojen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!