Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Klassinen paella Valenciana

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Kuudelle

  • 1 prk simpukoita
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 broileri
  • 100 g vähärasvaista sianlapaa
  • 2 keltasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 vihreää paprikaa
  • 3 dl pitkäjyväistä riisiä
  • ½ sitruuna + sitruunalohkoja
  • 8 dl kanalientä
  • 1 g sahramia
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • ½ maustemitta cayennepippuria
  • 300 g mustekalaa
  • 4 tuoretta keisarihummeria
  • 200 g kuorellisia katkarapuja
  • 100 g mustia oliiveja

Valmistusohje

1. Paloittele broilerin lihat pienempiin osiin, kuutioi sianlapa. Kuumenna hieman öljyä paellapannussa tai suuressa paistinpannussa, paista kana ja sianliha. Laita sivuun. Hienonna keltasipuli ja valkosipulinkynnet. Poista paprikoista siemenet ja suikaloi. Kaada loput öljystä pannuun ja paista sipuli sekä valkosipuli kullanruskeiksi. Lisää tomaattimurska, paprika ja riisi. Paista muutama minuutti samalla sekoittaen.

2. Purista mukaan sitruunamehu, lisää kanaliemi ja simpukoiden liemi, mausta sahramilla, suolalla, mustapippurilla ja cayennepippurilla. Lisää kana ja sianliha, anna poreilla miedolla lämmöllä kannen alla 15-20 minuuttia. Lisää kalat ja äyriäiset ja anna vielä poreilla 5 minuuttia. Anna paellan levätä muutama minuutti, koristele se sitten oliiveilla. Tarjoile sitruunalohkojen kera.

Lisää aiheesta:

Jambalaya broileristaSavukinkkuinen jambalayaThai-maustettu kanapataBroileri-surimi-simpukkapaellaPaellaa kanalla, jättikatkaravuilla ja kahden sortin simpukoillaPaellaa kanan, porsaan ja simpukoiden kera
PaellaLiharuokaKananmunatonPääruoatKalaruoka

Paella on perinteikäs espanjalainen kansallisruoka. Rannikolla se sisältää totta kai meren antimia, kun taas sisämaassa käytetään enemmän kanaa. Riisi maustetaan ja värjätään sahramilla.

Tuoreimmat aiheesta

Paella
  • 01.11.202111:04
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen paella-pasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Nopea paella

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Jambalaya broilerista

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Savukinkkuinen jambalaya

  • 18.02.201300:00
    Kanaruoka

    Paella broilerin, katkarapujen ja sienten kera