Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Klassinen kalagratiini

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 600 g kalafileetä
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl hienonnettua sipulia
  • 3 rkl juustoraastetta

Kastike

  • 4 dl kalalientä
  • ½ dl valkoviiniä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria

Duchesseperunat

  • 1 kg perunaa
  • 2 munankeltuaista
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa ja pippuria
  • 1/4 tl raastettua muskottipähkinää

Koristeluun

  • tilliä

Valmistusohje

1. Duchesseperunat: Kuori ja keitä perunat pehmeiksi, kaada vesi pois ja höyrytä kosteus perunoista. Purista perunat perunanpuristimen läpi ja lisää pallovispilällä vatkaten keltuaiset ja voi kunnes seos on sekoittunut kunnolla. Mausta suolalla, pippurilla ja raastetulla muskottipähkinällä.

2. Voitele kattila ja lisää hienonnettu sipuli. Taita tai rullaa kalafileet nahkapuoli sisäänpäin ja aseta kala kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada päälle kalaliemi ja valkoviini, peitä kannella ja hauduta kalaa 10-12 minuuttia. Nosta kala kattilasta ja siivilöi liemi.

3. Kastike: Sulata voi ja sekoita siihen jauhot. Lisää kalaliemi ja kerma ja keitä hiljalleen 15-20 minuuttia. Mausta keittoajan lopussa kastike suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

4. Lämmitä uuni 275 asteeseen. Voitele uunivuoka ja pursota perunasose vuoan reunalle. Aseta kala vuoan keskelle ja kaada päälle kastike, ripottele pinnalle juusto ja gratinoi uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Koristele tillinoksalla.

Lisää aiheesta:

Kalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessellaKalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden keraGratinoitu meriantura valkoviinikastikkeessaGratinoidut punakampelafileet perunapyreen keraKalagratiini foliovuoassaTäytettyä, sahramimaustettua pikkupääkampelaa
KalagratiiniLisäkeruoatKastikkeet ja dipitPääruoatKalaruoka

Kalagratiini on kätevää ruokaa, koska siinä on kastike, perunat ja kala - kaikki samassa. Tämä on kalagratiinin perusresepti. Halutessasi voit lisätä katkarapuja gratiinin päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Kalagratiini
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Matjesgratiini

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Silakkagratiinia chilillä

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoitua lohta ja kuhaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Kalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden kera