Klassinen irlantilainen lammaspata

Maukkaat ja täyttävät lammasruoat ovat tavallisia Irlannissa. Yksi tunnetuimmista on Irish Stew. Se valmistetaan yhdessä ainoassa padassa ja tarjoillaan syvistä kulhoista leivän kera.

Neljälle

  • 750 g lampaanselkää tai -lapaa
  • 1 l vettä
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 laakerinlehti
  • ½ tl timjamia
  • 1 persiljanoksa
  • 10 pikkusipulia
  • 4 porkkanaa
  • 6 perunaa
  • 200 g lanttua

Valmistusohje

1. Paloittele liha pienemmiksi paloiksi. Laita palat pataan ja kaada päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto pois huolellisesti. Lisää suola, mustapippuri, laakerinlehti, timjami ja persilja. Keitä pataa hiljalleen kannen alla 1 ¼ tunti.

2. Huuhdo, kuori ja kuutioi porkkanat, perunat ja lanttu. Kuori pikkusipulit.

3. Laita perunat, juurekset ja sipulit pataan ja keitä vielä 30 minuuttia. Mausta tarvittaessa lisää.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.