Klassinen irlantilainen lammaspata
Maukkaat ja täyttävät lammasruoat ovat tavallisia Irlannissa. Yksi tunnetuimmista on Irish Stew. Se valmistetaan yhdessä ainoassa padassa ja tarjoillaan syvistä kulhoista leivän kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 750 g lampaanselkää tai -lapaa
- 1 l vettä
- 2 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 laakerinlehti
- ½ tl timjamia
- 1 persiljanoksa
- 10 pikkusipulia
- 4 porkkanaa
- 6 perunaa
- 200 g lanttua
Valmistusohje
1. Paloittele liha pienemmiksi paloiksi. Laita palat pataan ja kaada päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto pois huolellisesti. Lisää suola, mustapippuri, laakerinlehti, timjami ja persilja. Keitä pataa hiljalleen kannen alla 1 ¼ tunti.
2. Huuhdo, kuori ja kuutioi porkkanat, perunat ja lanttu. Kuori pikkusipulit.
3. Laita perunat, juurekset ja sipulit pataan ja keitä vielä 30 minuuttia. Mausta tarvittaessa lisää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan