Klassinen bruschetta
Kaikkein yksinkertaisimmat asiat ovat useimmiten maukkaimpia. Grillattu leivänpala tomaatin ja tuoreen basilikan kera on herkullinen ja ruokahalua kiihottava aloitus päivälliselle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 viipaletta vaaleaa maalaisleipää
- 1 punasipuli
- 4 tomaattia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 ruukku tuoretta basilikaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 tl hiutalesuolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Ota tomaatit esiin ajoissa, jotta ne ehtivät lämmetä huoneenlämpöisiksi. Hienonna punasipuli, tomaatit ja ¾ basilikasta. Säästä muutama kaunis lehti koristeluun. Sekoita tomaatteihin sipulisilppu, puristettu valkosipuli, basilika ja öljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
2. Paahda tai grillaa leipäviipaleet. Ne voi myös paahtaa 275-asteisessa uunissa. Levitä tomaattiseos suoraan leivälle. Koristele basilikalla. Jauha päälle hieman mustapippuria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto