Klassinen bruschetta

Kaikkein yksinkertaisimmat asiat ovat useimmiten maukkaimpia. Grillattu leivänpala tomaatin ja tuoreen basilikan kera on herkullinen ja ruokahalua kiihottava aloitus päivälliselle.

Neljälle

  • 4 viipaletta vaaleaa maalaisleipää
  • 1 punasipuli
  • 4 tomaattia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl hiutalesuolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Ota tomaatit esiin ajoissa, jotta ne ehtivät lämmetä huoneenlämpöisiksi. Hienonna punasipuli, tomaatit ja ¾ basilikasta. Säästä muutama kaunis lehti koristeluun. Sekoita tomaatteihin sipulisilppu, puristettu valkosipuli, basilika ja öljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

2. Paahda tai grillaa leipäviipaleet. Ne voi myös paahtaa 275-asteisessa uunissa. Levitä tomaattiseos suoraan leivälle. Koristele basilikalla. Jauha päälle hieman mustapippuria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja