Klassinen bruschetta
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5676752/landscape16_9/515/290/d94f3fda5299a2d080fb6b34b38ccbfe/fZ/893053-604.jpg)
Kaikkein yksinkertaisimmat asiat ovat useimmiten maukkaimpia. Grillattu leivänpala tomaatin ja tuoreen basilikan kera on herkullinen ja ruokahalua kiihottava aloitus päivälliselle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 viipaletta vaaleaa maalaisleipää
- 1 punasipuli
- 4 tomaattia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 ruukku tuoretta basilikaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 tl hiutalesuolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Ota tomaatit esiin ajoissa, jotta ne ehtivät lämmetä huoneenlämpöisiksi. Hienonna punasipuli, tomaatit ja ¾ basilikasta. Säästä muutama kaunis lehti koristeluun. Sekoita tomaatteihin sipulisilppu, puristettu valkosipuli, basilika ja öljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
2. Paahda tai grillaa leipäviipaleet. Ne voi myös paahtaa 275-asteisessa uunissa. Levitä tomaattiseos suoraan leivälle. Koristele basilikalla. Jauha päälle hieman mustapippuria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka